16:35 10.08.2018

Путін обіцяв незабаром повідомити Парижу про стан здоров'я Сенцова

2 хв читати
Путін обіцяв незабаром повідомити Парижу про стан здоров'я Сенцова

Президент Росії Володимир Путін в розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном пообіцяв незабаром надати французькій стороні інформацію про стан здоров'я українського кінорежисера Олега Сенцова, повідомляє у п'ятницю газета "Фігаро" з посиланням заяву Єлисейського палацу, що надійшла в її розпорядження.

В.Путін і Е.Макрон обговорили ситуацію навколо О.Сенцова в телефонній розмові у п'ятницю, зазначає газета.

"Президент республіки (Е.Макрон - ІФ) повідомив президенту Путіну про своє занепокоєння тим, що стан здоров'я Сенцова, схоже, небезпечно погіршується, і про те, що Росія повинна терміново знайти гуманітарне вирішення цієї ситуації. Президент республіки зробив стосовно цього кілька пропозицій", - ідеться в повідомленні Єлисейського палацу.

"Президент Путін пообіцяв надати відповідь на ці пропозиції та незабаром повідомити дані про стан здоров'я Сенцова", - зазначає Єлисейський палац.

Раніше прес-служба Кремля повідомляла, що у п'ятницю відбулася телефонна розмова В.Путіна з Е.Макроном.

Президенти Росії та Франції В.Путін і Е.Макрон у телефонній розмові обговорили ситуацію з О.Сенцовим, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на прохання "Інтерфаксу". Д.Пєсков у п'ятницю ствердно відповів на запитання, чи справді тема О.Сенцова порушувалася в ході телефонної розмови двох президентів, як про це заявив раніше Єлисейський палац.

"Так. Питання порушувалося", - сказав Д.Пєсков.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його обвинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання.

З 14 травня 2018 року О.Сенцов тримає голодовку, вимагаючи відпустити всіх українців, яких утримують у РФ із політичних мотивів. Родичі О.Сенцова заявляють про серйозне погіршення стану його здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА