13:56 11.08.2018

В ЄС заявили про важливість підтримання авторитету САП

1 хв читати
В ЄС заявили про важливість підтримання авторитету САП

У верховного представника Європейського Союзу з закордонних справ заявили про необхідність забезпечити цілковиту незалежність у діяльності всіх антикорупційних органів в Україні та підтримати авторитет Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Ухвалення Україною законодавства для створення Вищого антикорупційного суду (ВАКС – ІФ) є позитивною подією, що відповідає її міжнародним зобов'язанням та в інтересах українських громадян і бізнесу", – йдеться в заяві прес-секретаря верховного представника ЄС із закордонних справ Федеріки Могеріні Маї Косьянчич.

У ЄС наголошують, що створення ВАКС є важливим кроком у боротьбі з корупцією в Україні, що є ключовим компонентом Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

"Створення Вищого антикорупційного суду завершить формування мережі незалежних антикорупційних інституцій, що передбачає Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. ЄС наголошує на необхідності, щоб всі антикорупційні інститути були повністю незалежними і виконували свої завдання без стороннього впливу. Для цього важливо, щоб цілісність і авторитет офісу Спеціалізованої антикорупційної прокурора і її керівництва підтримувалися і зміцнювалися", – йдеться в заяві прес-секретаря глави європейської дипломатії.

У ЄС очікують, що ВАКС почне повноцінно функціонувати до кінця року, що допоможе Україні і її народу в боротьбі з корупцією. "Європейський союз готовий підтримати цей процес", – йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА