15:02 12.08.2018

Посол США у Великій Британії закликає Лондон припинити підтримку угоди за іранською ядерною програмою

2 хв читати

Посол США у Великій Британії Роберт Вуд Джонсон у статті для газети "Сандей телеграф" звернувся із закликом до британської влади припинити спроби зберегти угоду з ядерної програми Ірану і підтримати нинішню політику Вашингтона щодо Тегерана.

"Настав час піти геть від ущербної угоди 2015 року. Ми закликаємо глобальну Британію використовувати її значну дипломатичну міць та вплив і приєднатися до нас в той час, коли ми очолюємо глобальну скоординовану кампанію щодо досягнення по-справжньому всеосяжної угоди (з Іраном – ІФ)", – зазначив посол.

Він розкритикував Іран за спонсорування "проксі-воєн" і ворожої діяльності замість інвестування коштів у національну економіку і наголосив, що Ірану необхідні суттєві зміни в його політиці для унормування власної поведінки.

"До цього моменту Америка нарощуватиме свій тиск, і ми хочемо, щоб Сполучене Королівство було на нашому боці", – додав посол.

Раніше державний міністр Великої Британії з питань Близького Сходу Алістер Берт заявив, що угода щодо ядерної програми відіграє важливу роль у регіональній безпеці, і Лондон, разом з ЄС, буде захищати британські компанії від американських санкцій. Він також сказав, що Лондон відкритий для діалогу з Вашингтоном щодо Ірану.

У травні президент США Дональд Трамп оголосив про те, що Вашингтон відмовляється від подальшої участі у ядерній угоді шістки країн з Іраном щодо ядерної програми. Американська сторона відновила санкції, зняті з Ірану в рамках угоди 2015 року.

Європейські партнери США по угоді неодноразово критикували Вашингтон за цей крок. Вони закликають представників європейського бізнесу зберігати контакти з Іраном, незважаючи на ризик американських санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА