12:18 13.08.2018

У Білому домі мають намір покарати колишню помічницю Трампа за записи розмов на диктофон

2 хв читати
У Білому домі мають намір покарати колишню помічницю Трампа за записи розмов на диктофон

Білий дім розглядає варіанти дій у рамках правового поля щодо колишньої помічниці президента США Дональда Трампа - Омароси Маніголт-Ньюман, повідомляє "Ей-Бі-Сі Ньюс" із посиланням на американських чиновників.

За їхньою інформацією, адміністрація глави держави вивчає можливості покарання О.Маніголт-Ньюман за записи її розмов із главою апарату співробітників Білого дому Джоном Келлі на диктофон. Крім того, керівництво США розглядає заходи, спрямовані на те, щоб не допустити поширення будь-якої інформації із записів.

Напередодні О.Маніголт-Ньюман в ефірі програми "Зустріч із пресою" на телеканалі «Ен-Бі-Сі» заявила, що таємно записувала розмови в Білому домі. Зокрема, під час програми було відтворено один із фрагментів її розмови з Дж.Келлі.

Подібна поведінка екс-помічниці викликала критику з боку представників нинішньої адміністрації. Прес-секретар президента США Сара Сандерс заявила, що "думка про те, що співробітник таємно проносив записувальний пристрій до ситуаційної кімнати Білого дому, свідчить про кричущу неповагу до нашої національної безпеки".

Висловлювання О.Маніголт-Ньюман викликали побоювання і в експертів національної безпеки США, а також колишніх співробітників Білого дому. ЗМІ зазначають, що ситуаційна кімната Білого дому призначена для роботи в період криз і використання будь-яких електронних пристроїв і телефонів на її території суворо заборонено.

Колишній прес-секретар президента США Шон Спайсер назвав дії екс-помічниці Д.Трампа "серйозним порушенням протоколу у сфері безпеки".

Минулими вихідними газета "Вашингтон пост" оприлюднила витяги з книги О.Маніголт-Ньюман "зійшов із розуму: погляд зсередини Білого дому Трампа", яка має надійти у продаж у США 14 серпня. В описі книги повідомляється, що в ній йтиметься про "шокуючий погляд на корупцію та постійні конфлікти нинішньої адміністрації".

ЗМІ нагадують, що О.Маніголт-Ньюман раніше обіймала пост директора з комунікацій управління Білого дому із зв'язків із громадськими організаціями та населенням і вважалася наближеним помічником американського лідера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА