13:27 14.08.2018

Лукашенко має намір змінити керівництво уряду Білорусі

2 хв читати

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зажадав цього тижня внести йому пропозиції щодо замін у керівництві уряду республіки через "пофігістичне ставлення" до його доручень.

"На цьому тижні внести пропозиції щодо заміни всього керівництва уряду, всієї верхівки з резерву кадрів, який мною сформований. Досить дивитися їм у рота, і вони будуть нам розповідати, як їм складно, як їм важко!" - сказав О.Лукашенко на нараді про виконання доручень щодо комплексного розвитку Оршанського району у вівторок.

Слова глави держави наводить держагентство "БелТА".

Він вважає, що єдина причина невиконання його доручень полягає в "пофігістичному ставленні уряду до доручень президента".

"БелТА" також повідомляє, що О.Лукашенко доручив внести пропозиції щодо міністрів промисловості і будівництва.

"Щодо керівництва уряду я сказав. Вовка, Чорного (міністр промисловості Віталій Вовк і міністр архітектури і будівництва Анатолій Чорний - ІФ) негайно відправити у відставку. Двігалєву і Засю (голова Держкомвоєнпрому Олег Двігалєв і державний секретар Ради безпеки Станіслав Зася - ІФ) - повну службову невідповідність. Не виправлять до осені справу, не доповідатимуть мені щодо кожного підприємства, підуть туди ж. Всіх інших відповідальних та інших я просто попереджаю", - сказав президент.

"Позняка (главу Оршанського райвиконкому Олександра Позняка - ІФ) - відправити у відставку і знайти йому іншу роботу", - вимагає глава держави.

"Суворий догану Шерстнєву (голова Вітебського облвиконкому Микола Шерстнєв - ІФ) за потворне безвідповідальне ставлення до дорученої справи", - сказав О.Лукашенко.

Як повідомлялося, президент під час робочої поїздки до Оршанського району 13-14 серпня жорстко розкритикував якість роботи низки міністрів, місцевих органів влади, керівництва галузей і підприємств, зазначивши, що надані їм доручення провалено. Зокрема, глава держави заявив про можливе кримінальне переслідування міністра промисловості Віталія Вовка або переведення його на роботу директором Оршанського інструментального заводу.

"Швидше за все, міністра (міністра промисловості В.Вовка - ІФ) сюди направимо до тебе працювати. У нього вибір один: або в'язниця, або сюди, - публічно про це говорю", - заявив О.Лукашенко, звертаючись до директора підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА