12:39 16.08.2018

Прем'єр Вірменії оголосив етап швидких реформ

2 хв читати

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян вважає, що його уряду за 100 днів вдалося забезпечити нормальне функціонування країни, і пропонує перейти до етапу швидких реформ.

"На цьому етапі необхідні дуже швидкі та ефективні реформи, щоб для нашої країни і економіки відкрилися нове дихання, нова швидкість, щоб у контексті бюджетних обговорень мати також дуже конкретні перспективи і результати", - заявив Н.Пашинян у четвер на засіданні уряду Вірменії.

Він зазначив, що протягом 100 днів Кабінет Міністрів вирішив основне завдання - забезпечив нормальне функціонування країни у післяреволюційний період і нормальний розвиток економіки, і тепер починається новий етап роботи.

Н.Пашинян нагадав, що підсумки 100-денної роботи уряду буде підбито завтра на мітингу на площі Республіки в Єревані.

17 серпня в Єревані на Площі Республіки в 18:30 за місцевим часом стартує мітинг, на якому Н.Пашинян підіб'є підсумки діяльності уряду за 100 днів перебування при владі.

Він повідомив, що можливо перед мітингом буде організовано ходу. "Думаю над тим, щоб завтра на Майдан Республіки прийти ходою з одного з кварталів Єревана, як ми це робили в дні революції. Як ви ставитеся до цієї пропозиції?", - написав Н.Пашинян на своїй сторінці в Facebook.

На засіданні уряду Вірменії Н.Пашинян також розглянув питання про майбутні вибори мера Єревана після відставки Тарона Маркаряна з цієї посади 9 липня. "Фальсифікації на виборах місця немає. А якщо комусь здасться, що є, то в справу вступлять правоохоронні органи. Всякий, хто спробує підкуповувати або залякувати виборців, не залишиться безкарним. Якщо спробують порушувати закон - вибір за ними. Наслідки відомі", - заявив Н.Пашинян.

З 13 квітня 2018 року в Єревані та низці інших міст Вірменії тривали багатотисячні цілодобові мітинги та акції протесту проти призначення екс-президента Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра. На чолі протестів став опозиційний депутат Н.Пашинян. 23 квітня С. Саргсян пішов у відставку, виконувачем обов'язків прем'єр-міністра Вірменії було призначено представника правлячої Республіканської партії Карена Карапетяна. Незважаючи на зміну прем'єра, протести тривали. Н.Пашинян зажадав усунення від влади всіх представників Республіканської партії та обрання нового прем'єра.

8 травня 2018 року Н.Пашиняна було обрано главою уряду Вірменії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА