14:16 16.08.2018

Сотні американських газет опублікують статті в рамках акції щодо захисту ЗМІ від нападок Трампа

2 хв читати
Сотні американських газет опублікують статті в рамках акції щодо захисту ЗМІ від нападок Трампа

Понад 350 американських новинних видань мають намір у четвер опублікувати редакційні статті, в яких журналісти виступлять на підтримку свободи преси та проти критики президента США Дональда Трампа на адресу ЗМІ.

"Понад 350 новинних ЗМІ з усієї країни долучилися до дій, спрямованих на підтримку вільної преси", - йдеться на сайті газети The Boston Glob, яка організувала цю акцію.

"Основою політики президента Трампа є постійні нападки на вільну пресу. Журналістів вважають не співвітчизниками, а "ворогами народу". Ця безперервна атака на вільну пресу має серйозні наслідки", - наголошується в повідомленні видання.

Серед американських ЗМІ, які вже в рамках акції опублікували статті з критикою дій Д.Трампа, - газети The New York Times, The Daily Herald і The News and Tribune.

До акції також приєдналися деякі закордонні видання. Зокрема, свою колонку опублікувала британська газета The Guardian.

"Дональд Трамп - не перший президент США, який виступає з нападками на пресу і вважає, що до нього ставляться несправедливо. Але він став першим, хто, напевне, дотримується заздалегідь прорахованого та послідовного політичного курсу, спрямованого на те, щоб підірвати, зробити нелегітимною і навіть поставити під загрозу роботу преси", - пише The Guardian.

Від початку свого президентського терміну в січні 2017 року Д.Трамп неодноразово критикував низку ЗМІ за фейкові - непідтверджені - новини, мета яких, на його думку, - підігрівати в суспільстві сумніви навколо таких тем, як, наприклад, можливе втручання Росії в американські вибори.

Протистояння Д.Трампа з багатьма великими ЗМІ США розпочалося ще під час передвиборчих перегонів. Однак, незважаючи на критичні публікації журналістів, Д.Трамп виграв президентські вибори.

Він неодноразово заявляв, що вважає важливим використовувати Twitter, оскільки ця платформа дає змогу спілкуватися безпосередньо з виборцями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА