14:36 16.08.2018

Представників РФ у ТКГ поінформують про заяви 11 росіян із проханням обміняти їх на українських політв'язнів

2 хв читати

Інформацію про заяви громадян РФ, які відбувають покарання в Україні, з проханням посприяти їх поверненню на батьківщину шляхом обміну на утримуваних у РФ українських політв'язнів буде передано представникам РФ у Тристоронній контактній групі, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Ми направимо на представників РФ у ТКГ інформацію про заяви злочинців і терористів - громадян РФ, які висловили бажання повернутися в Росію і написали відповідні прохання на свого президента Путіна. Українська сторона, наш президент готовий помилувати російських диверсантів і злодіїв в обмін на звільнення наших політв’язнів", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Вона також повідомила, що від РФ так і не отримано відповіді на ініціативу передати їм 36 громадян цієї країни, які відбувають покарання в Україні.

Також немає відповіді на ініціативу зустрічі уповноважених з прав людини України та РФ Людмили Денісової та Тетяни Москалькової в Мінську 21-22 серпня.

"У тісній координації з Людмилою Денісовою, МЗС, СБУ відпрацьовуємо кроки для звільнення українців. Це питання на постійному контролі президента Порошенка", - резюмувала І.Геращенко.

Як повідомлялося, 11 громадян РФ, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі в Україні, написали заяви на ім'я президента своєї країни Володимира Путіна з проханням посприяти поверненню на батьківщину шляхом обміну на утримуваних в РФ українських політв'язнів. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Л.Денісова повідомила, що ці листи також буде направлено до МЗС України, щоб їх дипломатичною поштою доставили до Адміністрації президента РФ.

Зокрема, 2 серпня таку заяву подав громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм у Бучанській колонії, та Олександр Саттаров і Фарух Камалов, які наразі перебувають у Лук’янівському СІЗО в Києві.

15 серпня такі заяви написали ще вісім громадян РФ: В’ячеслав Висоцький (ГУ "Черкаська виправна колонія № 62"), Валерій Іванов та Олександр Валехидіс (ГУ "Дрогобицька виправна колонія №40"), Владислав Гречин (ГУ "Одеська установа виконання покарань №21"), Віктор Агєєв (ГУ "Роменська виправна колонія №56"), Олег Доронін (ГУ "Городищенська виправна колонія №96"), Денис Сидоров та Євген Шаталов (ГУ "Житомирська установа виконання покарань №8).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА