16:01 16.08.2018

Жителі Львова, Одеси та Харкова демонструють високу електоральну активність

3 хв читати

У жителів Львова, Одеси та Харкова відзначається високий рівень електоральної активності, і вони заявляють про свою готовність йти на вибори президента навесні 2019 року та парламентські вибори восени 2019 року.

Про це свідчать дані опитування "Громадська думка в містах-мільйонниках: електоральні орієнтації та настрої напередодні Дня Незалежності України", проведеного Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка спільно з Інститутом аналізу та прогнозування за підтримки Київського прес-клубу.

Згідно з опитуванням, 79% респондентів зі Львова заявили про те, що вони планують голосувати на чергових виборах президента 31 березня 2019 року, 71% опитаних одеситів і 73% респондентів із Харкова також мають намір взяти участь у голосуванні на виборах глави держави.

Однозначно не мають наміру брати участь у голосуванні 10% опитаних львів'ян, 14% опитаних одеситів і 16% респондентів з Харкова.

Відповідаючи на запитання про те, за кого б проголосували, якби наступної неділі відбулися вибори президента України, 11% опитаних львів'ян назвали Анатолія Гриценка, 10% Андрія Садового та 5% Юлію Тимошенко.

Що стосується опитаних одеситів, то 16% респондентів назвали Вадима Рабіновича, 14% Юрія Бойка, 11% Юлію Тимошенко та 5% Андрія Садового.

Що стосується переваг респондентів у Харкові, то 10% назвали Юрія Бойка, 7% Юлію Тимошенко та по 6% Анатолія Гриценка та Олега Ляшка.

Про те, що віддадуть свій голос за іншого політика, сказали 14% львів'ян, 9% одеситів і 12% харків'ян.

Згідно з опитуванням, дещо нижчий, проте досить високий показник готовності жителів міст-мільйонників голосувати на парламентських виборах у жовтні 2019 року: 78% львів'ян, також по 68% одеситів і харків'ян.

Згідно з опитуванням, львів'яни готові підтримати на парламентських виборах Об'єднання "Самопоміч" (11,3%), партію "Громадянська позиція" (10,7%), "Блок Петра Порошенка" (5,8%), 5,7% готові підтримати "Батьківщину".

В Одесі 18,3% респондентів підтримують партію "За життя", 12,3% партію "Опозиційний блок", 11,1% ВО "Батьківщина", 7,5% "Самопоміч".

У Харкові 11,4% опитаних підтримали б партію "За життя", 10,6% "Опозиційний блок", 9,2% ВО "Батьківщина" та по 5,9% партію "Громадянська позиція" і Радикальну партію Олега Ляшка.

Готові проголосувати за вступ України до НАТО на референдумі 76% опитаних львів'ян, 28% респондентів в Одесі та 24% опитаних харків'ян. Проти вступу України до НАТО висловлюються 14% жителів Львова, 57% опитаних в Одесі та 58% у Харкові.

Що стосується референдуму про вступ України до ЄС, то проголосували б "за" 84% опитаних львів'ян, 44% респондентів з Одеси і 39% жителів Харкова. Проти вступу України до ЄС на референдумі висловилися б 7% жителів Львова, 43% Одеси і 42% Харкова.

Опитано було по 600 респондентів в Одесі та Львові і 800 у Харкові віком від 18 років і старше. Опитування проводилося з 8 по 13 серпня 2018 року методом особистого інтерв'ю, похибка вибірки становить +/-4,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА