19:56 16.08.2018

Уже 22 ув'язнені громадянина РФ написали заяви з проханням до Путіна про обмін на українських політв'язнів

2 хв читати
Уже 22 ув'язнені громадянина РФ написали заяви з проханням до Путіна про обмін на українських політв'язнів

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомляє, що станом на вечір четверга вже отримала 22 заяви від ув'язнених в Україні громадян Росії на ім'я президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням повернути їх на територію РФ шляхом обміну на одного з українських політв'язнів.

"Усі ці 22 заяви Міністерство закордонних справ України дипломатичною поштою доправить до адміністрації президента Російської Федерації", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті українського омбудсмена в четвер увечері.

В інформації зазначено, що у вівторок, 14 серпня, під час моніторингового візиту до Лук'янівського СІЗО Л.Денісова зустрілася з Олександром Саттаровим і Фарухом Камаловим, які написали заяви на ім'я російського президента щодо обміну. Раніше таку заяву подав громадянин РФ Олексій Седіков, що відбуває покарання за тероризм у Бучанській колонії.

Під час моніторингових візитів до місць позбавлення волі інші затримані громадяни РФ надали свої заяви. Так, у середу, 15 серпня, омбудсмен отримала заяви від В'ячеслава Висоцького (ДУ "Черкаська виправна колонія №62"), Валерія Іванова та Олександра Валехидіса (ДУ "Дрогобицька виправна колонія "40"), Владислава Гречина (ДУ "Одеська установа виконання покарань №21"), Віктора Агєєва (ДУ "Роменська виправна колонія №56"), Олега Дороніна (ДУ "Городищенська виправна колонія №96"), Дениса Сидорова та Євгена Шаталова (ДУ "Житомирська установа виконання покарань №8").

"Заяви продовжували надходити і сьогодні. Представники уповноваженого отримали вищезгадані заяви до російського президента ще від Руслана Гаджієва, Ігоря Кімаковського (ДУ "Бахмутська установа виконання покарань (№6)"), Євгена Мефедова (ДУ "Миколаївський слідчий ізолятор")", - йдеться в повідомленні.

Із Маріупольського СІЗО було отримано заяви від п'яти ув'язнених - Павла Черних, Анатолія Бусигіна, Олексія Шибаєва, Сергія Єгорова, Ольги Коваліс. Ще два листи були написані Василем Кусакіним (ДУ "Дніпровська установа виконання покарань №4") і Муратом Джимієвим (ДУ "Київський слідчий ізолятор")

Пізніше було отримано листа і від Валерія Гратова (ДУ "Дніпровська установа виконання покарань №4").

"Уповноважений Людмила Денісова наголосила, що Україна вже давно ініціювала обмін та подала до РФ відповідні списки. Досі немає відповіді від представника РФ в Тристоронній контактній групі Бориса Гризлова та уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової, яким ще 5 липня було надіслано листи щодо можливого обміну", - йдеться в інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА