20:36 16.08.2018

ЦВК розширила тимчасові рамки призначення виборів в ОТГ

2 хв читати
ЦВК розширила тимчасові рамки призначення виборів в ОТГ

Центральна виборча комісія внесла зміни в порядку призначення нових і додаткових виборів депутатів в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ), розширивши тимчасові можливості їхнього призначення.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, на засіданні в четвер Комісія внесла зміни до своїх постанов від 12 лютого 2016 року №32 та від 12 жовтня 2017 №216.

"Зокрема, Комісія розширила тимчасові можливості призначення перших місцевих виборів. Так, згідно зі змінами, Комісія при наявності відповідних бюджетних асигнувань для організації підготовки та проведення місцевих виборів призначає перші місцеві вибори не пізніше, ніж за 70 днів до дня таких виборів, як правило, на останню неділю квітня, останню неділю жовтня, будь-яку неділю грудня, крім останнього. Як виняток, перші місцеві вибори можуть бути призначені на іншу дату", - поінформувала ЦВК.

Попутно Комісія поінформувала про надходження тільки в четвер, 16 серпня, 12 подань облдержадміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів з 6 областей і 1 подання - стосовно призначення додаткових.

"Окрім того, Центральна виборча комісія продовжує очікувати надходження найближчим часом низки чергових звернень обласних державних адміністрацій за призначенням як перших місцевих, так і додаткових виборів, про які Комісії повідомили в робочому порядку", - сказано в повідомленні.

Як заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, Центральна виборча комісія продовжує обробку звернень ОДА з метою призначення якомога більшої кількості перших місцевих і додаткових виборів в об'єднаних територіальних громадах, що забезпечить залучення до децентралізації більш широкого кола суб'єктів.

Як повідомлялося, 15 серпня громадська організація "Комітет виборців України" (КВУ) закликала ЦВК розблокувати процес призначення і проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах. У КВУ зазначили, що попередньо як мінімум на жовтень 2018 року було заплановано вибори в більш ніж 100 об'єднаних громадах. У разі призначення виборів на останню неділю жовтня 2018 року, вибори мають бути призначені ЦВК до 17 серпня. Комітет виборців вказав, що ЦВК може призначити вибори на іншу дату (пізніше жовтня 2018 року) у разі внесення змін до своєї постанови від 12 лютого 2016 року про порядок призначення перших виборів в об'єднаних територіальних громадах.

Цього ж дня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав ЦВК переглянути своє рішення і знайти можливість сприяти проведенню виборів у тих громадах, де вони були заплановані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА