21:12 16.08.2018

Гройсман про непризначення виборів в ОТГ: Зупинити децентралізацію не вийде

2 хв читати
Гройсман про непризначення виборів в ОТГ: Зупинити децентралізацію не вийде

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вбачає в непризначенні Центральною виборчою комісією (ЦВК) виборів депутатів в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) спробу зірвати децентралізацію.

"Незважаючи на численні звернення громадськості, ЦВК не спромоглась прийняти рішення щодо виборів в ОТГ. Поважаючи незалежність ЦВК, вважаю, що за спробою зупинити децентралізацію стоять брудні політичні ігрища. Всім, хто хоче зупинити децентралізацію, ще раз наголошую - не вийде", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер увечері.

Прем'єр зазначив, що децентралізація є "найважливішою для людей реформою", за яку він боровся "від самого початку".

"І зараз ми будемо робити все для того, щоб домогтись чесних рішень", - наголосив В.Гройсман.

Раніше цього дня ЦВК повідомила, що внесла зміни до порядку призначення нових і додаткових виборів депутатів в ОТГ, визначивши, що Комісія призначає перші місцеві вибори не пізніше ніж за 70 днів до дня таких виборів, як правило, останньої неділі квітня, останньої неділі жовтня, будь-якої неділі грудня, окрім останньої. Як виняток - перші місцеві вибори можуть бути призначені на іншу дату.

Водночас ЦВК заявила, що надалі очікує надходження найближчим часом низки чергових звернень обласних державних адміністрацій щодо призначення і перших місцевих, і додаткових виборів із метою призначення якомога більшої кількості перших місцевих і додаткових виборів в ОТГ.

Як повідомлялося, 15 серпня громадська організація "Комітет виборців України" (КВУ) закликала ЦВК розблокувати процес призначення та проведення виборів в об'єднаних територіальних громадах. У КВУ зазначили, що попередньо як мінімум на жовтень 2018 року були заплановані вибори більш ніж у 100 об'єднаних громадах. У разі призначення виборів на останню неділю жовтня 2018 року вибори мають бути призначені ЦВК до 17 серпня. Комітет виборців зазначив, що ЦВК може призначити вибори на іншу дату (пізніше за жовтень 2018 року) у разі внесення змін до своєї постанови від 12 лютого 2016 року про порядок призначення перших виборів в об'єднаних територіальних громадах.

Цього самого дня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав ЦВК переглянути своє рішення і знайти можливість сприяти проведенню виборів у тих громадах, де вони були заплановані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА