14:17 17.08.2018

Кремль спробує використати тему політв'язнів під час майбутніх українських виборів - І.Геращенко

2 хв читати
Кремль спробує використати тему політв'язнів під час майбутніх українських виборів - І.Геращенко

Керівництво Російської Федерації спробує використовувати питання звільнення українських заручників і політв'язнів для свого впливу на майбутніх виборах президента і Верховної Ради в Україні в 2019 році, вважає перший віце-спікер українського парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Тема звільнення заручників і політв'язнів, які перебувають як у в'язницях РФ, так і на окупованих територіях, в Криму і на Донбасі, є надзвичайно боліною для українського суспільства і пріоритетною для української влади. Але, на жаль, відповідь на запитання звільнення перебуває виключно в Кремлі. Ми бачимо, що, незважаючи на зусилля цивілізованого світу і тиск на Кремль, питання звільнення Сенцова залишається без відповіді Кремля. Ми шукаємо всі можливості, щоб розблокувати цей процес", - зазначила І.Геращенко в ефірі телек налу "Прямий", повідомляє в п'ятницю прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Вона нагадала, що кілька місяців тому Україна виступила з ініціативою передати до РФ 36 росіян, засуджених в Україні, але "на це немає відповіді"

І.Геращенко нагадала, що вже 22 ув'язнених в Україні громадян Росії написали звернення на ім'я президента Російської Федерації Володимира Путіна з проханням повернути їх на територію РФ шляхом обміну на українських політв'язнів.

"Це ще одна ініціатива, якою ми спонукаємо РФ згадати про тих, кого вона фактично кинула, пославши воювати в Україні", - зазначила перший віце-спікер парламенту.

І.Геращенко зазначила, що немає жодної відповіді від Кремля і на ініціативу провести зустріч уповноважених з прав людини Людмили Денісової і Тетяни Москалькової в Мінську, щоб там розблокувати процес обміну.

"Кремль використовує тему заручників, як тему торгу і шантажу. Мене дуже хвилює те, що стає очевидним, що Кремль планує використовувати цю тему в українських виборах. Не виключаю, що Кремль намагатиметься розіграти цю карту, віддаючи її своїм лояльним промосковським кандидатам і намагаючись впливати на результат виборів", - зазначила І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА