14:52 18.08.2018

Лукашенко оновив уряд Білорусі

3 хв читати

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що кадрові перестановки в уряді пов'язані не лише зі станом справ в Оршанському районі, а в цілому з різночитанням у проведенні курсу розвитку країни, що є неприпустимим.

"Коли я приймав рішення в Орші, багато хто це сприйняв як якесь спонтанне рішення. А деякі подумали, що, можливо, не варто за один захід Оршанського регіону так жорстко критикувати уряд. Але я хочу сказати: річ не тільки в Орші", – заявив президент.

Главу держави цитує державне агентство "БелТА".

"Це остання крапля, яка переповнила чашу терпіння. Головне – в глибині. І ви, люди, недалекі від уряду (а деякі працювали на цих посадах, нехай не на перших ролях), розумієте, що не може бути жодних розбіжностей і різночитань у проведенні курсу розвитку нашої країни", – заявив білоруський лідер.

У зв'язку з цим президент наголосив, що "згідно з Конституцією країни, президент у своїй передвиборчій програмі оголошує цей курс. І люди з огляду на це голосують. І нікому не дозволено обманювати людей", – сказав він.

"А у нас в уряді, не буду називати прізвищ, було так: давайте ми ось цей курс заявимо, а потім проводитимемо інший курс (в інших країнах так робиться). Так у мене ніколи не було і не буде! Те що ми людям обіцяли, а уряд було створено саме під цей курс, той курс має проводитися. І головне в нашій політиці – народ. Це ніякий не популізм. Я завжди це казав і кажу. В іншому разі нам у цій країні робити нічого. Люди – це головне", – заявив глава держави.

О.Лукашенко наголосив, що дисципліна, порядність, згуртованість, система влади, її жорсткість, націлені на дисципліну і професіоналізм, – це чинник незалежності країни.

"Тому другий напрямок – це незалежність, забезпечення цієї незалежності. Ми будемо незалежні, якщо у нас економіка буде розвиватися як слід. Якщо ми обвалимо економіку, ніякої незалежності бути не може. Жодні словоблуддя не врятують нас від руйнування", – сказав О.Лукашенко.

При цьому О.Лукашенко зауважив, що диктатура в Білорусі є нереальною, але пообіцяв, що в країні був і буде порядок. "Я уважно відстежую реакцію суспільства на мої рішення. Та й у мене вже давно є звичка з перших днів орієнтуватися на те, якої думки люди про той курс, який проводиться в країні", – сказав О.Лукашенко.

Він зазначив, що, звісно, думки є різні. "Ми живемо в демократичній країні. Притому затиснуті двома демократичними блоками із заходу та сходу. На півдні у нас взагалі демократія – далі нікуди. І впроваджувати якусь диктатуру в Білорусі – це просто нереально. І ті, хто подібні речі заявляє, – це смішно. Але порядок в країні завжди був, і він буде", – наголосив О.Лукашенко.

Як повідомлялося, в суботу О.Лукашенко оновив уряд Білорусі і призначив новим прем'єром Сергія Румаса замість Андрія Кобякова. Також призначено нового першого віце-прем'єра Олександра Турчина, віце-прем'єрів Ігоря Ляшенка, Володимира Кухарєва та Ігоря Петришенка, які змінили Василя Матюшевського, Володимира Семашка, Анатолія Калініна та Василя Жарка відповідно. Також призначені нові міністри економіки, промисловості, архітектури та будівництва, зв'язку та інформатизації і голова Державного військово-промислового комітету.

Напередодні О.Лукашенко вже звертав увагу на певну тенденцію і думки людей, які помічає з публікацій в інтернеті, ЗМІ, доповідей спецслужб. "Я задоволений вже тим, що відсотків на 90 це позитивні відгуки. (...) Ось, все правильно робить президент: треба цих чиновників мало не вішати, терзати і розтерзати. Це неправильне розуміння людьми моїх дій. (...) Напружуватися мають усі – від нелюбимих чиновників (вони на це заслуговують, люди тут мають рацію), але і людям слід поглянути і на себе, перш ніж когось засуджувати", – заявив глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА