08:28 19.08.2018

Лукашенко заявив, що не їздить "звітувати в Кремль" і Білорусь не стане "васалом" жодної країни

3 хв читати
Лукашенко заявив, що не їздить "звітувати в Кремль" і Білорусь не стане "васалом" жодної країни

Білоруський президент Олександр Лукашенко категорично не погоджується з думкою, що Білорусь могла б стати частиною російської держави.

"Що ми хочемо від Росії? Якщо Росія підписала з Білоруссю договір, угоду, ми вимагаємо, щоб це бездоганно виконувалося. І я відкрито кажу, що ми ніколи не станемо васалами жодної країни", - заявив О.Лукашенко в суботу під час кадрових призначень в уряді.

Президента Білорусі цитує держагентство "БелТА".

О.Лукашенко підкреслив: "Не треба від нас вимагати, як дехто починає вже на злобу дня писати: "Треба швидше Лукашенко вступити до складу Росії і Білорусь туди скинути".

"Це будуть останні дні політика в Білорусі, який прийме таке рішення", - зазначив О.Лукашенко.

"І навіщо це в сучасному світі? Ми можемо існувати в союзі з Росією і вирішувати наші спільні завдання без усіляких проблем", - сказав білоруський лідер.

Він додав: "Деякі, особливо росіяни,"плявузгають"(кажуть дурниці - ІФ), інакше не скажеш: Лукашенко хоче щось показати або здатися Путіну."Слухайте, ми один одного знаємо, напевно, більше 20 років. Мені що показувати треба Путіну? Він мене знає, як в народі кажуть, як облупленого. І я його так само знаю. Що нам один одному ще показувати? Я в Кремль звітувати не їжджу".

Як сказав президент Лукашенко, Росія - "найближча нам країна". "Ми один народ фактично. Ми від одного кореня, - білоруси, росіяни та українці", - заявив він.

"Ми домовилися про наші взаємини. У нас найбільш просунуті відносини - в союзі Білорусі і Росії", - продовжив Лукашенко. "Ми уклали масу, більше сотні нормативно-правових актів, у нас створена певна база. Ми усно можемо приймати рішення і реалізовувати їх. У нас дуже добрі і близькі відносини", - підкреслив глава білоруської держави.

"Ми не хочемо повторення того, що відбувається в Україні з Росією - конфлікт цей. Нам цього не треба. І Росії не потрібно. Тому що у неї єдино вікно в 1 тис. км зі сходу на захід - це Білорусь. Росія потребує стабільної Білорусі", - зазначив О.Лукашенко.

Він підкреслив: "Бути білорусько-російським відносинам на найвищому рівні".

"Ми ніколи не будемо руйнувати жодне інтеграційне об'єднання. Вибачте за нескромність, я був ініціатором багатьох цих інтеграційних об'єднань, ще починаючи з часів Єльцина, і відмовлятися від цього я не маю наміру. Але якщо нас б'ють ногами, ми змушені відповідати", - додав президент.

Коментуючи заяву про те, що республіка розгорнулася на Захід, президент Білорусі сказав: "Та нікуди ми не розгорталися і розгортатися не збираємося. Наша доля визначена богом бути тут - в центрі Європи. Ось цим міцним мостом між Сходом і Заходом".

"Захід - це наш сусід. Сусідів не вибирають. І ми маємо з ними вибудовувати добрі стосунки. Там технології. Там є вільні інвестиції, що вони і здійснюють в Білорусі. Те ж саме - КНР. Зараз з потужною Індією вибудовуємо відносини, вони інвестують сюди", - продовжив білоруський лідер.

"І потім, якщо деякі росіяни нам весь час дорікають, що ми з Заходом розмовляємо, так, я думаю, треба на себе подивитися. Напевно, більше, ніж Росія, ніхто не прагне на Захід або налагодити відносини з Заходом і з Америкою. Так в чому ви нас дорікаєте? " - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА