14:44 20.08.2018

Вашингтон вважає своєю найважливішою метою - не дати Ірану заволодіти ядерною зброєю, - Болтон

2 хв читати
Вашингтон вважає своєю найважливішою метою - не дати Ірану заволодіти ядерною зброєю, - Болтон

Радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон, який перебуває з візитом в Ізраїлі, заявив, що пріоритет для Вашингтона - перешкодити тому, щоб Іран отримав ядерну зброю.

"Я думаю, найважливіше значення для США має те, щоб Іран ніколи не знайшов потенціал для виробництва ядерної зброї", - наводить видання "Джерузалем пост" слова радника перед початком зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

"Ось чому президент (США Дональд - ІФ) Трамп вийшов із нікчемної іранської ядерної угоди. Ось чому він відновив санкції. Ось чому ми працюємо з нашими друзями в Європі, щоб переконати їх у необхідності зробити більш жорсткі кроки проти іранської ядерної зброї", - цитує видання слова Дж.Болтона.

При цьому він назвав Іран "центральним банкіром міжнародного тероризму" і висловив занепокоєння з приводу військової активності Ірану в Сирії, Ємені та в Лівані - разом з шиїтським рухом "Хезболла".

Дж.Болтон також наголосив на тому що альянс США і Ізраїлю ніколи не був міцнішим, ніж наразі. Дж.Болтон також висловив намір відвідати нове посольство США в Єрусалимі.

У свою чергу Б.Нетаньяху підтвердив, що при Д.Трамп союз Ізраїлю і США сильнішим, ніж будь-коли. Прем'єр подякував Д. Трампу за вихід з угоди щодо ядерної програми Тегерана і за відновлення санкцій проти нього.

Також Б.Нетаньяху закликав всі сторони, зацікавлені в мирі та безпеці на Близькому Сході підтримати позиції США щодо Ірану і нарощувати тиск на Тегеран.

У травні цього року президент США Д.Трамп оголосив про те, що Вашингтон відмовляється від подальшої участі в ядерній угоді шести країн з Іраном щодо ядерної програми. Сполучені Штати почали відновлювати санкції, зняті з Ірану в рамках угоди 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА