16:02 20.08.2018

Україна має працювати над посиленням санкцій за анексію Криму - представництво президента в АРК

2 хв читати
Україна має працювати над посиленням санкцій за анексію Криму - представництво президента в АРК

До деокупації Криму необхідно йти через посилення санкцій проти окупанта з огляду на те, що немає рішення керівництва України щодо звільнення півострова військовим шляхом, зазначає перший заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Ізет Гданов.

"Ми маємо спільно з усіма державними установами опрацьовувати питання реалізації цього списку та його розширення для того, щоб обтяжувати для окупанта Крим. У нас немає наразі рішення щодо військового звільнення Криму. Поки що немає такого рішення. Але є рішення президента України як верховного головнокомандуючого щодо посилення тиску на агресора", - сказав він на прес-конференції в понеділок у Києві.

У свою чергу постійний представник президента України в Криму Борис Бабін зазначив, що представництво на підставі аналітичної роботи виявляє тенденції та подає главі держави пропозиції в деяких питаннях, зокрема щодо санкцій.

Він пояснив, що представництво президента в Криму подавало перелік структур для введення санкцій у сфері торговельного судноплавства, незаконного телерадіомовлення, у зв’язку з крадіжкою природних ресурсів, організацією так званого Ялтинського економічного форуму.

Крім того, було запропоновано перелік осіб для санкцій з огляду на незаконну археологічну діяльністю, використання українського майна установами освіти в Криму.

"Ми порушили низку питань специфічного характеру, які стосуються окремих форм колаборації, наприклад, діяльність присяжних, виборчих комісій, мирових суддів, органів громадського контролю, які створює нині окупаційна влада", - зазначив Б.Бабін.

За його словами, органи державної влади працюють над приєднанням України до низки важливих конвенцій, які сприятимуть деокупації Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА