11:17 21.08.2018

Луценко не виключає, що візьме участь у парламентських виборах

2 хв читати
Луценко не виключає, що візьме участь у парламентських виборах

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що розглядає можливість участі в чергових парламентських виборах, наголошуючи, що залишається в команді президента України Петра Порошенка й не має наміру йти з посади генпрокурора до чергових президентських виборів, запланованих на 2019 рік.

"Я думаю над тим, щоб брати участь у парламентській кампанії. Але до кінця президентських перегонів вважаю вже неможливим, якщо, звісно, так вирішить президент або парламент, залишити це крісло. Тому я відразу знімаю будь-які розмови, що я кандидат у прем'єри, в президенти - не знаю, куди мене ще записують", - сказав Ю.Луценко в інтерв'ю "Українській правді", опублікованому у вівторок.

"Я в команді президента України. Посада Порошенка називається глава держави. І ще - верховний головнокомандувач, а я аж цілий старший лейтенант запасу. Він ще й людина, яка внесла мою кандидатуру (на посаду генпрокурора - ІФ), давши мені кредит довіри й можливість досягти певних результатів. З цієї точки зору я в команді нинішнього глави держави. Але це не означає, що під час виборів я планую якось використовувати це для досягнення певного результату", - додав генпрокурор.

На запитання, за яких умов він готовий подати у відставку, генпрокурор відповів: "Якщо в державі буде прийнято явно неконституційне рішення. Наприклад, оголошення воєнного стану без передбачених Конституцією підстав лише для утримання крісел. "Я знаю, що є гарячі голови, які носяться із цим планом... Якщо будуть спроби впровадити воєнний стан для того, щоб відстрочити виборчий процес, я вважатиму це неможливим", - наголосив Ю.Луценко.

Він спростував інформацію про його нібито протистояння з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і про те, що він хотів би обійняти посаду глави уряду.

"У мене немає жодного правопорушення, де підозрюється прем'єр-міністр. Ніякої війни з прем'єром у мене немає ... Легенди про те, що я хочу бути прем'єр-міністром, скасовуємо. Принаймні до завершення президентських виборів я - генеральний прокурор України. В мене ще багато невиконаної роботи, щоб я кудись збирався", - сказав Ю.Луценко.

Генпрокурор наголосив, що вважає себе партнером В.Гройсмана, "як мінімум політичним і державним".

Водночас він підтвердив, що має претензії на адресу в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана. "Так, я маю претензії до Продана. Поки що я озвучую претензії до величезної кількості випадків контрабанди, які допустили його підлеглі. Але зараз я працюю у справі, в якій у мене є претензії до нього особисто. В той момент, коли я отримаю достатню кількість доказів, зроблю процесуальне рішення", - сказав генпрокурор.

"Кажу це раз і назавжди чесно - це не означає риття під Гройсмана", - наголосив Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА