11:32 21.08.2018

Порошенко: Ключ до європейського майбутнього України - в якісній освіті

2 хв читати
Порошенко: Ключ до європейського майбутнього України - в якісній освіті

Одним з основних напрямів європейської інтеграції України є підвищення якості освіти громадян, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Я переконаний, що ключ до цього (європейського - ІФ) майбутнього - це не лише безвіз, це не лише реформування економіки, правової, політичної системи - це оновлена і якісна освіта", - сказав П.Порошенко у вівторок на Всеукраїнській конференції "Нова українська школа - старт реформи, участь громад".

За словами глави держави, Україні потрібна освіта, з якою вона на рівних увійде в європейський освітній простір.

"Останні чотири роки яскраво продемонстрували - в нас немає абсолютно іншої альтернативи, ніж рух до Європейського Союзу. Це тверда політична воля української влади, це тверда політична воля українського народу та української нації", - наголосив П.Порошенко.

Глава держави нагадав про підписаний ним минулого року новий закон про освіту, який став стартом реформ у цій сфері. За словами президента, робота з реалізації закону тільки розпочинається, і від його втілення в життя залежить доля не лише закону й освіти, а й доля держави.

"Ми маємо констатувати й розуміти, що перед нами величезна робота з виконання його положень, а отже - втілення в життя наших надій", - зазначив президент.

Він нагадав, що для підвищення кваліфікації викладачів початкової школи парламент і уряд передбачили в державному бюджеті 370 млн грн. "Це наша спільна політична воля щодо пріоритету видатків державного бюджету", - сказав П.Порошенко.

Президент також наголосив на важливості підвищення кваліфікації викладачів іноземних мов.

Він зазначив, що держава надала істотний ресурс - "це понад мільярд гривень" - на освітню субвенцію, однак органи місцевого самоврядування використовують не в повному обсязі. "Друзі мої, як це назвати? Якщо ви зараз затримаєтеся на рік, то цей рік пропаде для нових українських першокласників. Заявляю - цьому немає виправдання", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА