11:35 21.08.2018

Україна працює над отриманням від США катерів берегової охорони - посол Чалий

2 хв читати
Україна працює над отриманням від США катерів берегової охорони - посол Чалий

Україна має намір отримати у США катери берегової охорони типу Island для використання їх у Чорному морі, заявляє посол України в США Валерій Чалий.

"Ми працюємо над тим, щоб отримати від Сполучених Штатів катери класу Island, які посилять наші можливості в Чорноморському басейні", - сказав В.Чалий на прес-конференції у вівторок у Києві.

За його словами, цей процес не завершено, "але ми працюємо над цим". "Наразі експертні групи працюють над підготовкою відповідної угоди про передання таких катерів, і я сподіваюся, що ми завершимо успішно цей процес - ми отримаємо посилення", - додав посол.

"Ви бачите, яка ситуація складна: Росія нарощує свій тиск, і нам потрібно терміново і свої виробляти, і отримувати додаткові можливості... Але, крім того, це пілотний проект для того, щоб упровадити схему прямих поставок, прямих закупівель, тому що все, що ми отримуємо на сьогодні від США, йде як допомога військово-технічна з одного боку, з іншого - комерційні проекти. Якщо ми зробимо такий проект, тоді ми зможемо закуповувати сучасніше озброєння у Сполучених Штатів. Тобто, це абсолютно новий рівень, якого не було ніколи і який США застосовують тільки зі своїми союзниками. Тому я вважаю, що ми тут на правильному шляху", - розповів В.Чалий.

Як повідомлялося, в командуванні Військово-морських сил Збройних сил України у квітні цього року повідомили про завершення опрацювання контракту на отримання двох патрульних катерів типу Island від уряду США і початок його міжвідомчого узгодження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА