14:58 22.08.2018

Ветерани мають стати основою дієвого контролю над владою, - Фріз

2 хв читати
Ветерани мають стати основою дієвого контролю над владою, - Фріз

Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фріз вважає, що ветерани в Україні мають бути основою дієвого громадського демократичного контролю над владою від суспільства, повідомляється на сайті партії "БПП".

"Ветерани мають бути основою створення дієвого, громадського, демократичного контролю над владою від суспільства, особливо в контексті реформування сектора безпеки та оборони. Саме ветерани, які з 2014 року брали участь у війні проти РФ, знають, якою має бути армія, чим мають бути забезпечені ЗСУ. Вони мають повне право давати свої рекомендації владі, щоб здійснювати ефективний контроль", - сказала І.Фріз під час Міжнародного волонтерського та ветеранського форуму "Там, де ми - там Україна" в середу в Києві.

"Ніяка влада не буде ефективною без дієвого демократичного контролю. Тому функція ветеранів полягає у збереженні зовнішньополітичного курсу нашої держави", - додала парламентарій.

Вона зазначила, що Україна цього року вступає у виборчий період: "Це рік турбулентності, популістських гасел, обіцянок політиків, які можуть завести манівцями всіх, хто втомився від поганих новин". "Тому наші ветерани, котрі розуміють, що таке російська агресія, мають зберігати зовнішньополітичний курс України", - наголосила І.Фріз.

Парламентарій також зазначила, що державна політика щодо ветеранів полягає в тому, щоб ті були кадровим резервом для державного управління на всіх рівнях. "Адже активне залучення наших ветеранів, які патріотично захищали нашу Батьківщину, залучення їх до управління на всіх рівнях дасть змогу навести лад у державі набагато ефективніше. Державна політика має здійснюватися не для політиків і чиновників, а має здійснюватися спільно з ветеранами, бути під пильним контролем", - сказала вона.

"Держава повинна прописати механізм надання послуг, які зобов'язана надавати відповідно до закону для ветеранів, щоб працював єдиний реєстр ветеранів, і щоб наші захисники, які ризикували свої життям, не гаяли купу часу на збори документів, які дозволять отримати те, що їм зараз належить згідно з законом", - зауважила І.Фріз.

Як повідомлялося, 27 лютого 2018 року Верховна Рада запропонувала уряду України створити Міністерство у справах ветеранів. Наприкінці березня Кабмін розпочав процес створення відомства

Фракція "Блок Петра Порошенка" висунула на посаду керівника міністерства кандидатуру народного депутата І.Фріз.

Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенко", голова профільного парламентського комітету Олександр Третьяков розповів, що вже 40 ветеранів антитерористичної операції на сході України пройшли підготовчі курси для роботи в профільному Міністерстві ветеранів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА