15:47 22.08.2018

Політдиректори МЗС країн "нормандської четвірки" у вересні обговорять концепцію миротворців на Донбасі

2 хв читати
Політдиректори МЗС країн "нормандської четвірки" у вересні обговорять концепцію миротворців на Донбасі

Консультації про концепцію миротворчої місії ООН на Донбасі триватимуть: у вересні це питання обговорять політичні директори МЗС країн "нормандської четвірки", заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Звісно, ми говоримо про відновлення наших розмов у "нормандському форматі". У вересні відбудеться ще одна зустріч: спочатку політичних директорів - для обговорення миротворчої концепції", - розповів П.Клімкін журналістам у середу в Києві.

Він нагадав, що кілька днів тому розмовляв про це з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом і має намір обговорити цю тему найближчим часом зі своїм французьким колегою Жаном-Івом Ле Дріаном.

За словами П.Клімкіна, після цієї зустрічі буде ухвалено рішення, чи організовувати контакт на міністерському рівні.

"Якщо ми бачитимемо, що є достатньо важливих пунктів для обговорення, а головне, що ми можемо просунутися - говоритимемо", - наголосив глава українського зовнішньополітичного відомства.

За його словами, розглядаються різні ідеї такої зустрічі, зокрема в рамках Генасамблеї ООН.

"Є й кілька інших ідей. Але наразі ми працюємо над ключовими питаннями: це безпека, це звільнення українців, політв'язнів і заручників, і, безумовно, як ми бачимо послідовність розгортання миротворчої операції, її мандат. Ось навколо цих тем ми зараз намагаємося визначитися - що ми маємо станом на сьогодні й коли ми можемо просуватися", - розповів П.Клімкін.

За словами міністра, після нещодавньої телефонної розмови з главою МЗС ФРН Г.Маасом вони домовилися про зустріч.

"Ми домовилися найближчим часом зустрітися, оскільки є теми, які мають бути обговорені дуже детально", - сказав П.Клімкін, зазначивши, що обговорював із главою МЗС ФРН питання будівництва "Північного потоку-2" і висловив йому сумнів у наявності гарантій збереження транзиту Росією газу через Україну після його запуску.

Відповідаючи на запитання, чи відомо йому про нову зустріч спецпредставника Держдепу США з питань України Курта Волкера та помічника президента Російської Федерації Владислава Суркова, П.Клімкін сказав: "Наскільки мені відомо, ні дати, ні порядку денного такої зустрічі ще немає. Звісно, важливо, щоб вона відбулася, оскільки це формат, який дає можливість розуміти, які ключові речі ми маємо робити".

Як повідомлялося, в середині серпня П.Клімкін і Г.Маас у телефонному режимі обговорили питання миротворчої місії ООН на Донбасі. "Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас під час телефонної розмови сьогодні з українським колегою Павлом Клімкіним обговорив можливість миротворчої місії ООН", - повідомлялося у Twitter МЗС ФРН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА