18:46 22.08.2018

Зайдік розповів про "найспокійніше літо" на Донбасі від початку конфлікту

2 хв читати
Зайдік розповів про "найспокійніше літо" на Донбасі від початку конфлікту

Це літо на південному сході України стало найспокійнішим із точки зору напруженості збройного конфлікту за весь час від його початку в 2014 році, вважає спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Мартін Зайдік.

"Хотілося б зазначити, що цього року ми спостерігаємо найспокійніше літо від початку конфлікту", - сказав М Зайдік журналістам у Мінську в середу.

За його словами, починаючи з серпня не було зафіксовано загибелі серед цивільного населення, "проте є троє поранених".

Як зазначив М.Зайдік, з огляду на це питання дотримання режиму припинення вогню і загальна ситуація безпеки в зоні конфлікту була в центрі уваги на сьогоднішньому засіданні ТКГ і підгрупи з безпеки.

М.Зайдік також поінформував, що робоча підгрупа з гуманітарних питань продовжила обговорення теми утримуваних осіб, підгрупа з політичних питань - імплементації формули Штайнмаєра, економічна підгрупа - водопостачання та роботи мобільного зв'язку.

Він підтвердив, що сторони конфлікту на Донбасі домовилися про чергове, "шкільне" перемир'я, яке стало вже 24-м перемир'ям на Донбасі, укладеним сторонами від початку конфлікту.

"Контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей підтверджує повну прихильність безстроковому припиненню вогню у зв'язку з початком навчального року, починаючи з 00:01 29 серпня", - зачитав М.Зайдік журналістам у середу в Мінську заяву контактної групи.

Він зазначив, що сторони зобов'язалися зробити всі необхідні кроки для забезпечення сталого режиму припинення вогню. "З метою моніторингу сторони також зобов'язуються забезпечити надійний і безпечний доступ СММ ОБСЄ на всій території України згідно з її мандатом", - додав М.Зайдік.

З 1 липня на Донбасі з огляду на початок жнив було оголошено так зване хлібне перемир'я, проте сторони конфлікту щодня звинувачують одна одну в його порушенні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА