09:48 23.08.2018

Порошенко вибачився за те, що У 2014 році помилився, заявивши про швидке завершення АТО на Донбасі

2 хв читати
Порошенко вибачився за те, що У 2014 році помилився, заявивши про швидке завершення АТО на Донбасі

Президент України Петро Порошенко вибачився за те, що У 2014 році помилився, заявивши про швидке завершення антитерористичної операції (АТО) на сході України.

" Понад чотири року тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці. Тепер вже не так важливо, в якому контексті ті слова були сказані... Я шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилась. Прошу за це вибачення", - сказав П.Порошенко в четвер у Дніпрі під час урочистої церемонії підняття Державного прапора України.

Президент зазначив, що для нього це стало серйозним уроком обережного й відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок.

"Я зробив із нього висновки. Із самого початку слід було націлити усіх на тривалу та виснажливу боротьбу. Багато з нас навесні чотирнадцятого не усвідомлювали реальної глибини тієї катастрофи, яка сталася ще до війни. Армію заздалегідь роззброїли та роздягли, розпродали й обікрали. Багато з нас ситуацію розглядали як заколот сепаратистів. Так, штучний. Так, організований з Москви, так, нею профінансований і озброєний росвійськторгом, але все-таки заколот...", - зазначив П.Порошенко.

Він наголосив, що лише згодом стало зрозуміло, що це "чергова повномасштабна російсько-українська війна".

За словами президента, Україна досить швидко зібрала в кулак усі наявні на той момент ресурси й за лічені тижні звільнила від бойовиків більшу частину Донбасу, десятки міст, сіл, селищ, мільйони людей і наблизила реально АТО до переможного фіналу. Він нагадав, що Росія наприкінці серпня 2014 року "вторглася на територію України вже своїми регулярними підрозділами", що докорінно змінило військово-стратегічну ситуацію і всі розрахунки щодо ресурсів, часу й інтенсивності операції.

"Шлях був і є лише один. Будувати велику й сильну армію, здатну тримати оборону проти набагато численніших збройних сил Росії", - наголосив П.Порошенко.

Він зазначив, що тільки сучасна боєздатна армія може забезпечити мир на українській землі. "Ми нічого не хочемо більше за мир. І ніхто не хоче миру більше за нас. Мир обов'язково настане на нашій землі. Забезпечити його може тільки боєздатна армія. І вона день за днем стає дедалі сильнішою... Для нашої армії важливі і ракети, і гармати, і танки, і літаки. Але так само необхідним залишається і наш прапор, який нас об'єднує і веде до перемоги", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА