11:00 24.08.2018

Порошенко: Ми маємо покінчити з існуванням в Україні церкви, що освячує гібридну війну РФ проти України

2 хв читати
Порошенко: Ми маємо покінчити з існуванням в Україні церкви, що освячує гібридну війну РФ проти України

Президент України Петро Порошенко заявляє про необхідність покласти край існуванню в Україні церкви, "яка освячує гібридну війну" РФ проти України.

"Нехай сьогодні нас почують і в Константинополі, і в Москві, і у Ватикані: ми маємо твердий намір розрубати останній вузол, яким імперія відчайдушно намагається прив'язати нас до себе. Ми сповнені рішучості покласти край протиприродному та неканонічному перебуванню вагомої частини нашої православної спільноти у залежності від російської церкви", - сказав глава держави, виступаючи в п'ятницю на військовому параді в центрі Києва з нагоди 27-річчя незалежності України.

П.Порошенко зазначив, що "ця церква освячує гібридну війну Путіна проти України, день і ніч молиться і за російську владу, і за російську армію".

Президент переконаний, що нині немає жодних причин для того, щоб серед інших помісних православних церков не було рівної їм помісної православної церкви України.

"Хрещення прийшло до нас від Константинопольської Церкви-Матері, і саме з Києва розійшлося широкими просторами Східної Європи. Українське християнство має понад тисячолітню історію, власну богословську, літургійну і церковну традицію", - зазначив він.

П.Порошенко наголосив, що питання томосу про надання автокефалії Українській православній церкві виходить далеко за межі сфери релігії. "Воно з того ж ряду, що і зміцнення армії, захист мови, боротьба за членство в ЄС та НАТО. Це ще один стратегічний орієнтир на нашому історичному шляху, вагома складова нашої незалежності", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА