12:48 25.08.2018

Закріплення в Конституції курсу України в НАТО дасть змогу уникнути повернення країни в російські імперські проекти - Фріз

2 хв читати
Закріплення в Конституції курсу України в НАТО дасть змогу уникнути повернення країни в російські імперські проекти - Фріз

Закріплення в Конституції України курсу євроатлантичної інтеграції дасть змогу уникнути повернення Української держави в російські імперські проекти в разі реваншу на виборах проросійських сил, заявила народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка", член делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

"Президент України у виступі до 27-ї річниці незалежності України наголосив, що зареєструє до початку сесії парламенту законопроект щодо внесення змін до преамбули Конституції України про закріплення зовнішньополітичного вибору України – курсу на вступ до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору (НАТО)", - наводить слова І.Фріз прес-служба "БПП".

За її словами, це є логічним кроком після того, як Верховна Рада минулого року ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зовнішньополітичного курсу України), яким було визначено пріоритет зовнішньої політики – вступ України до НАТО.

"Закріплення в Конституції курсу на євроатлантичну інтеграцію дасть змогу уникнути повернення України в російські імперські інтеграційні проекти в разі реваншу проросійських сил у 2019 році", - наголосила І.Фріз.

Як приклад вона нагадала, що після обрання в Молдові проросійського президента одна з перших його заяв стосувалася наміру припинити співпрацю країни з НАТО. "І зараз Кишинів залишається проєвропейським лише завдяки уряду Молдови. Ми маємо наочий приклад та можливість запобігти такому сценарію, що готується в Кремлі для України", - зазначила народний депутат.

На думку І.Фріз, захист нинішнього зовнішьополітичного курсу України є питанням цілісності та незалежності нашої держави, укріплення свободи та демократичних цінностей в українському суспільстві. "Це є питанням поваги та пам’яті про тих, хто віддав своє життя у визвольній війні з російськими окупантами на сході нашої держави", - наголосила вона.

І.Фріз також зазначила, що зміни до Конституції щодо вступу до НАТО стануть найкращим тестом для кандидатів у президенти України напередодні виборів наступного року.

"Це найкраща можливість для практичної демонстрації їхніх намірів і прихильності західним цінностям та посилення обороноздатності України. Ми не можемо допустити повторення подій 2008 року, коли керівництво України відмовилося від Плану дій щодо членства в НАТО, тим самим залишивши країну сам на сам з агресором", - наголосила нардеп.

І.Фріз також зазначила, що внесення відповідних змін до Конституції буде пріоритетом роботи постійної делегації України в ПА НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА