18:35 28.08.2018

Українці більше схильні вважати, що влада країни і політичні партії підтримують реінтеграцію Донбасу

3 хв читати

Більше ніж 40% опитаних українців вважають, що "Блок Петра Порошенка "Солідарність", ВО "Батьківщина" і Радикальна партія підтримують реінтеграцію Донбасу в Україну, свідчать результати соціологічного дослідження "Кальміуської групи", проведеного компанією GfK Ukraine в травні 2018 року, які було представлено на прес-конференції у вівторок у Києві.

Так, на думку 46% українців загалом і 35% жителів підконтрольної Україні частини Донбасу, ВО "Батьківщина" підтримує реінтеграцію Донбасу, щодо "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" так вважають 49% українців і 41% жителів Донбасу зокрема, а щодо Радикальної партії - 41% та 40%.

Водночас 18% опитаних на території всієї України і 29% жителів Донбасу вважають, що ВО "Батьківщина" виступає проти реінтеграції регіону. Такої самої думки щодо "БПП" дотримуються 18% громадян України загалом і 27% жителів Донбасу. Про те, що Радикальна партія виступає проти реінтеграції Донбасу, говорять 22% українців, зокрема 24% жителів Донбасу.

Окрім цього, 47% населення підконтрольного Україні Донбасу вважають, що партія "Опозиційний блок" підтримує реінтеграцію регіону. Серед жителів усієї України до такої думки схиляються 39% респондентів. При цьому 17% жителів Донбасу і 19% громадян, що проживають в Україні, загалом вважають, що ця політична сила виступає проти реінтеграції ОРДЛО.

Вважають, що партія "Самопоміч" підтримує реінтеграцію Донбасу 37% українців і 28% жителів Донбасу. Щодо партії "Громадянська позиція" такої думки дотримуються 36% українців і 28% жителів Донбасу зокрема.

32% українців та 37% жителів неокупованих частин Донецької та Луганської областей вважають, що партія "За життя" підтримує реінтеграцію ОРДЛО. Про партію "Наш край" так думають 24% жителів Донбасу і 19% українців загалом. Щодо партії "Відродження" так вважають 16% і 22% респондентів відповідно.

Більше ніж половина респондентів і загалом в Україні, і в Донецькій та Луганській областях зокрема, вважає, що президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримують реінтеграцію Донбасу.

Про те, що реінтеграцію ОРДЛО підтримує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, говорять 41% жителів Донбасу і 45% українців загалом. При цьому кожен четвертий житель Донецької та Луганської області вважають, що глава МВС України виступає проти реінтеграції.

Про те, що реінтеграцію підтримує міністр з питань тимчасово окупованих територій внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, говорять 39% опитаних українців.

47% опитаних громадян України загалом і 40% жителів Донбасу також вважають, що за реінтеграцію ОРДЛО виступає міністр оборони Степан Полторак. При цьому кожен п'ятий (21%) житель Донецької та Луганської областей вважає, що глава Міноборони виступає проти таких дій.

Половина опитаних громадян України вважає, що голова Верховної Ради Андрій Парубій підтримує реінтеграцію, тоді як конкретно серед жителів Донбасу таку думку поділяють 40% респондентів.

Про те, що реінтеграцію підтримує лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, говорять 52% опитаних українців (зокрема 40% жителів Донбасу), лідер Радикальної партії Олег Ляшко - 47% (44%), лідер "Опозиційний блок" Юрій Бойко - 43% (50%).

Водночас кожен п'ятий житель Донецької та Луганської областей (21%) вважає, що В.Гройсман виступає проти реінтеграції Донбасу.

Крім того, 24% опитаних жителів Донбасу вважають, що проти реінтеграції виступає президент України, глава МВС (25%), спікер Верховної Ради (26%), лідерка "Батьківщини" (29%), лідер Радикальної партії (25%).

Опитування проведено з 3 по 19 травня 2018 року методом телефонних інтерв'ю з дзвінками на мобільні номери з випадковим генеруванням номера телефону. Вибірка становила 1980 респондентів, із них 528 - із підконтрольних українському уряду територій Донецької та Луганської областей. У таблицях, розданих журналістам, "представлені зважені дані та загальний обсяг зваженої вибірки як 1500 респондентів".

Максимальна похибка становить не більше ніж 2,5% для України і до 4,9% для Донецької та Луганської областей.

Дослідження проводилося в усіх областях України, за винятком непідконтрольної владі країни частини Донбасу та окупованого Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА