11:54 30.08.2018

Посол Шевченко: Загострення відносин між Канадою та США - це загроза для України

2 хв читати
Посол Шевченко: Загострення відносин між Канадою та США - це загроза для України

Загострення відносин між США і Канадою на тлі переговорів про північноамериканську зону вільної торгівлі можуть загрожувати інтересам України, послаблюючи єдність серед ключових партнерів по антиросійській коаліції, вважає посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"Для України дуже важливо, щоб між нашими стратегічними партнерами було розуміння. Тому загострення відносин між Канадою та Сполученими Штатами або навіть торговельна війна - це загроза для України", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами А.Шевченка, напруженість між США і Канадою послаблює єдність між ключовими партнерами України по антиросійській коаліції.

"Я думаю, що це мрія (президента РФ Володимира Путіна - ІФ) Путіна побачити наших ключових партнерів із НАТО, які гризтимуться між собою. Чим більше Канада й Америка вестимуть торговельну війну одна з одною, тим менше вони матимуть часу, сил та енергії для того, щоб вирішувати проблему, якою є Російська Федерація", - зазначив посол.

Дипломат також висловив думку, що Канада та США зможуть домовитися про комфортні умови торгівлі між собою. "Це дуже важливо для двох країн", - резюмував А.Шевченко.

Як повідомлялося, США та Мексика досягли угоди про майбутнє північноамериканської зони вільної торгівлі (NAFTA), про що оголосив 27 серпня американський президент Дональд Трамп.

За словами Д.Трампа, після укладення нової угоди сторони відмовляться від назви NAFTA, замінивши її на "Угода Сполучених Штатів і Мексики" (United States-Mexico Agreement).

У Вашингтоні також заявили, що якщо Канада до кінця тижня не підтвердить участі в проекті угоди про вільну торгівлю між країнами Північної Америки, США можуть укласти аналогічну угоду з Мексикою без участі Оттави.

Водночас прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо вважає, що підписання угоди про вільну торгівлю між Канадою, США і Мексикою (NAFTA) можливе до 31 серпня.


Повний текст інтерв'ю А.Шевченка буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА