14:42 30.08.2018

Рекламна "Центр Медіагруп" може придбати декілька компаній, заперечує наявність політичної підтримки

3 хв читати

ТОВ "Центр Медіагруп", що спеціалізується на рекламі на транспорті та понад десять років співпрацює з Київським метрополітеном, планує збільшити свою частку на ринку, зокрема за рахунок купівлі інших компаній, повідомив засновник компанії Павло Матвієнко.

"Наша частка ринку збільшуватиметься. Нині розглядаю можливість придбання кількох компаній. Упевнений, це посилить наші позиції", - сказав він в інтерв'ю "Главкому".

П.Матвієнко нагадав, що перший договір із Київським метрополітеном компанія уклала в 2007 році. Нині її частка в цьому сегменті ринку становить близько 10%: 2,9 тис. кв. м рекламних площ з усіх 30 тис. кв. м рекламних площ метрополітену.

Він також уточнив, що метрополітен має близько 25 контрагентів, з якими укладено договори на розміщення реклами.

Як повідомив засновник "Центр Медіагруп", він заснував цю компанію разом хірургом Іваном Березенком, батьком його друга і двоюрідного брата - народного депутата Сергія Березенка, який на той момент вирішив зайнятися бізнесом для кращого забезпечення сім'ї. "Проте час показав, що хірург він значно кращий, ніж бізнесмен, нині його компанія фактично під моїм управлінням", - зазначив П.Матвієнко.

При цьому він наголосив, що хороші позиції "Центр Медіагруп" на ринку жодним чином не пов'язані з політичним впливом його батька - народного депутата Анатолія Матвієнка - і С.Березенка (обидва - заступники голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді - ІФ), які не мають жодного відношення до діяльності компанії.

"Ми свого часу працювали разом, в одній компанії, де він (С.Березенко - ІФ) займався адмініструванням та управлінням персоналом. Але в нас уже давно немає спільних проектів, він давно визначив для себе, що сфера його інтересів - політика", - сказав, зокрема, П.Матвієнко.

Він також нагадав, що в рекламі на транспорті, якою займається "Центр Медіагруп", політична реклама заборонена законом. На думку засновника компанії, велика кількість зовнішньої реклами різних партій підтверджує, що ринок взаємодіє за принципом вигоди, а не примусу.

П.Матвієнко прогнозує, що в 2019 році рекламний ринок Києва збереже темпи зростання на рівні 20-30%. "Спостерігатиметься підвищений попит на розміщення комерційної реклами на транспорті та в метрополітені. Причина - прийняті зміни в правилах розміщення зовнішньої реклами, через що носіїв звичних об'єктів зовнішньої реклами стало істотно менше в нульовій та першій форматній зоні", - вважає він.

Як уточнив бізнесмен, завдяки спільній із містом роботі лише в метрополітені кількість рекламних носіїв скоротилася до 8 тис. із 14 тис.

Він додав, що дефіцит якісного інвентарю та висока зайнятість площ передвиборною агітацією також сприятимуть припливу комерційних рекламодавців у транспортну рекламу.

Співвласник "Центр Медіагруп" також прогнозує подорожчання реклами вже від початку вересня цього року. "І не лише через зростання активності політичних партій, а й через одночасне збільшення обсягів розміщень у великих світових рекламних агентств, які оцінюють значущість транзитної реклами в Україні все вище", - пояснив він.

П.Матвієнко також висловився за часткове повернення до практики, що діяла до 2011 року, коли Київський метрополітен отримував кошти від реклами, тоді як на сьогодні всі вони надходять КП "Київреклама", а транспортні комунальні підприємства не отримують доходу і не зацікавлені в співпраці з рекламними компаніями.

Бізнесмен оцінив доходи комунального підприємства від реклами в Київському метрополітені більш ніж у 100 млн грн на рік, а середню рентабельність галузі - в 15%.

Виручка "Центр Медіагруп" у 2017 році зросла на 0,1% - до 4,77 млн грн, чистий прибуток становив 0,026 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА