13:32 31.08.2018

"Народний фронт" розпочав бойкот NewsOne понад рік тому й закликає до цього інших

3 хв читати

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді понад рік тому прийняла рішення про те, що її представники не ходитимуть на ефіри телеканалу NewsOne, і продовжує бойкот цього телеканалу, заявив нардеп цієї фракції Антон Геращенко.

Як повідомляє у п'ятницю прес-служба "Народного фронту", коментуючи інформацію про те, що екс-заступник глави адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов отримав в управління телеканал NewsOne, А.Геращенко зазначив, що антиукраїнська позиція цього телеканалу була очевидною вже давно, тому "зміна вивісок та прізвищ тих, хто там керує, не змінює суті того, хто цей телеканал зробив, кому він належить і навіщо його зробили".

"Якщо ми не очистимо інформаційний простір від російського впливу і впливу тих, хто грабував нашу країну і вже п’ятий рік ховається від правосуддя, то ми втратимо Україну. Фракція "Народний фронт" більше року тому ухвалила рішення про те, що її представники не будуть ходити на телеканал NewsOne, і ми продовжуємо бойкот цього телеканалу. Ми закликаємо інші політичні сили проукраїнського, патріотичного табору бойкотувати телеканал NewsOne і не допомагати створювати враження, що це є демократичний телеканал, який висловлює всі думки", - заявив він.

На думку народного депутата, виходом із цієї ситуації може стати ухвалення Верховною Радою законопроектів щодо прозорості фінансування українських телеканалів, а також їх витрат і доходів.

"Якщо цього не зробити, то Росія та її прихвосні зможуть вільно витрачати сотні мільйонів доларів на фінансування інформаційних кампаній проти нашої країни за рахунок непрозорості та непідконтрольності доходів та видатків телеканалів", - висловив переконання А.Геращенко.

Як повідомлялося, 29 серпня А.Портнов заявив, що підписав угоду про управління телеканалом NewsOne (ТОВ "Новини 24 години", Київ) терміном на три роки. "Інформую, що позавчора у Відні підписав угоду про управління телеканалом NewsOne. Власник ста відсотків статутного фонду компанії Володимир Мураєв передав мені телеканал в управління терміном на три роки. За умовами договору мені на комерційних умовах передано право провадити всю діяльність з управління телеканалом", - написав А.Портнов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, угода передбачає, що протягом цього періоду власник не має права втручатися в його діяльність або припинити договір в односторонньому порядку, а якщо захоче продати канал, то повинен пріоритетно запропонувати його А.Портнову.

Увечері 30 серпня фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді поширила заяву, в якій міститься обурення антидержавною спрямованістю телеканалу NewsOne, яка стає дедалі більш антиукраїнською, вдається до маніпулятивних засобів, перекручує реальні факти суспільно-політичного життя України.

"Наступ ворога на інформаційному фронті вимагає від нас жорсткої реакції! Тому депутати фракції партії "Блок Петра Порошенка" закликають усіх колег із парламенту, особливо тих, хто обстоює європейський вибір України, демократичні принципи побудови українського суспільства, не брати участі в телепрограмах відверто проросійського телеканалу NewsOne, який очолює зрадник України", - йдеться в цій заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА