15:05 31.08.2018

Порошенко відвідає церемонію прощання з сенатором Маккейном

2 хв читати
Порошенко відвідає церемонію прощання з сенатором Маккейном

У п'ятницю та суботу (31 серпня - 1 вересня) президент України Петро Порошенко відвідає США з приватним візитом для участі в траурних заходах прощання з американським сенатором Джоном Маккейном, повідомляє прес-служба адміністрації глави Української держави.

"Від імені народу України та від себе особисто має намір віддати останню шану видатній особистості, великому другу України. Незламність його духу мотивує. Його почуття моменту вражає. Його бачення майбутнього надихає", - наводить слова П.Порошенка перед відльотом до Вашингтона прес-служба АПУ.

"У пам'яті українців сенатор Маккейн назавжди залишиться близьким другом, який пліч-о-пліч встав на захист демократії на київському Майдані, та відданим побратимом, який розділив новорічну вечерю з українськими вояками на лінії бойових зіткнень. Його віру в український народ неможливо переоцінити, як і внесок у стримування російського агресора. Авторитетний голос Джона Маккейна назавжди залишиться одним із найгучніших у підтримку незалежної, демократичної та процвітаючої України", - наголосив президент.

У прес-службі АПУ зауважили, що візит носить приватний характер, тому П.Порошенко здійснить поїздку до Вашингтона рейсовим літаком.

Дж.Маккейн був сенатором із 1987 року після відходу у відставку з військової служби, переобирався на цій посаді п'ять разів.

Сенатор-республіканець був відомий своєю жорсткою позицією щодо до Росії, виступав за поставки летальної зброї Україні, критикував політичний курс нинішнього американського керівництва за багатьма позиціями.

У липні минулого року Дж.Маккейн оголосив, що у нього діагностували рак мозку четвертої стадії. Сенатора, якому на той момент виповнилося 80 років, прооперували, після чого він продовжив реабілітацію у себе вдома в Арізоні.

24 серпня сім'я сенатора-республіканця оголосила, що він припиняє боротьбу з хворобою.

Дж.Маккейн помер 25 серпня на 82-му році життя.

Церемонія прощання із сенатором розпочалася вранці 29 серпня в Капітолії штату Арізона у Фініксі. На церемонію прощання, як очікується, прийдуть родичі, друзі та прихильники. Тоді в Капітолії пройшла і приватна церемонія, на якій виступив губернатор Арізони Дуг Дусі, а також колишній сенатор Джон Кайл. Пізніше вдень двері Капітолію відкрили для громадськості.

30 серпня відбулася меморіальна служба в Баптистській церкві північного Фінікса.

31 серпня тіло сенатора перевезуть до Вашингтона, де також відбудуться прощальні церемонії.

Похорон Дж.Маккейна призначено на 2 вересня в Аннаполісі (штат Меріленд).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА