07:34 01.09.2018

Прем'єр Вірменії виступає за мирне врегулювання конфліктів в регіоні і знову заявляє про готовність до переговорів щодо Карабаху

2 хв читати
Прем'єр Вірменії виступає за мирне врегулювання конфліктів в регіоні і знову заявляє про готовність до переговорів щодо Карабаху

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявляє про необхідність врегулювання конфліктів в регіоні винятково мирним шляхом і знову підтверджує готовність до переговорів з Азербайджаном щодо врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі.

Як заявив Н.Пашинян грузинським журналістам в Єревані, Вірменія готова підтримати будь-яку країну, будь-яку сторону в питанні врегулювання конфліктів мирним шляхом.

"Наша позиція, що всі конфлікти мають вирішуватися мирним шляхом, шляхом мирних переговорів. Ми бачимо свою роль в підтримці всіх тих наших партнерів, які стоять на цьому шляху", - цитують прем'єра Вірменії в п'ятницю грузинські телеканали.

При цьому він вважає, що кожен конфлікт унікальний і немає схожих конфліктів.

Він зазначив, що підхід Вірменії щодо мирного врегулювання відноситься і до ситуації з Нагорним Карабахом, проте також заявляє, що в разі агресії Вірменія готова захистити свій народ.

"Як і всі демократичні країни, ми вважаємо, що будь-який конфлікт має бути завершений мирним шляхом, однак це не означає, що якщо хтось, зокрема, Азербайджан, почне нову війну, ми не захистимо наш народ ... Водночас, це не означає, що ми хочемо нової війни", - сказав Н.Пашинян.

"Ми не хочемо нової війни і готові до переговорів", - заявив він, зазначивши, що як прем'єр Вірменії він готовий до переговорів від імені Вірменії, проте вважає, що мандат представляти Нагорний Карабах мають тільки представники невизнаної Нагірно-Карабахської республіки (НКР).

"Тільки ці люди можуть брати участь в переговорах від імені народу Карабаху. Але, ще раз повторюю, ми впевнені в тому, що всі конфлікти мають вирішуватися мирним шляхом, без застосування сили, адже в нашому регіоні кожна нова війна буде катастрофічною для всіх країн регіону", - заявив Н.Пашинян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА