13:14 03.09.2018

СБУ і контррозвідка мають відстежувати шляхи і джерела фінансування проросійських ЗМІ - Бурбак

2 хв читати
СБУ і контррозвідка мають відстежувати шляхи і джерела фінансування проросійських ЗМІ - Бурбак

 Українські спецслужби мають відстежувати джерела і шляхи фінансування проросійських медіа в Україні, заявляють у фракції "Народний фронт" у Верховній Раде.

"СБУ і наша контррозвідка мають чітко відстежувати шляхи і джерела фінансування пропутінських медіа, які неприкрито почали працювати на план капітуляції України перед Росією", - сказав голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Він зазначив, що придбання телеканалів і встановлення контролю над ними проросійськими політиками свідчить про підготовку реваншу проросійських сил в Україні.

"Діяльність ворожої "п'ятої колони" в Україні. Віктор Медведчук, Андрій Портнов. Чи давно ви чули ці прізвища? Кум Путіна Медведчук роздає інтерв'ю і разом із головним юристом Януковича (екс-президентом України Віктором Януковичем - ІФ) Портновим купує і контролює телеканали", - сказав М.Бурбак.

Він також зазначив, що В.Медведчук - єдиний, хто безпосередньо літає з України до Росії, тоді як авіасполучення між країнами закрите.

У свою чергу керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов на засіданні погоджувальної ради заявив про необхідність посилити захист інформаційного простору в Україні.

"Ми ще раз звернули увагу (у заяві фракції - ІФ) на те, що динаміка антиукраїнських настроїв на цьому телеканалі (NewsOne - ІФ) останнім часом набуває дедалі більших розмірів, і дедалі частіше цей телеканал ретранслює темники Кремля, часто використовуючи для цього представників "п'ятої колони"", - сказав А.Герасимов.

Він наголосив, що "український інформаційний простір має бути захищений від телеканалів утікачів", які "передали ці телеканали в управління В.Путіну".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА