14:25 03.09.2018

Порошенко зустрінеться з головами фракцій ВР увечері в понеділок

2 хв читати
Порошенко зустрінеться з головами фракцій ВР увечері в понеділок

 Президент України Петро Порошенко в понеділок увечері проведе зустріч із керівниками фракцій і груп Верховної Ради з питання внесення змін до Конституції про європейську та євроатлантичну інтеграцію України, повідомив прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко.

"Зміни до Конституції щодо подальшої європейської інтеграції України та вступу до НАТО мають бути ухвалені Верховною Радою максимально швидко, вважає президент Петро Порошенко. Тому перед початком чергової сесії (парламенту - ІФ) глава держави запросив на зустріч керівників парламентських фракцій і груп", - написав С.Цеголко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Він поінформував, що зустріч відбудеться ввечері в понеділок на вул. Банковій, де розташована Адміністрація президента України.

Раніше цього дня представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко (фракція "Блок Петра Порошенка") повідомила, що П.Порошенко зареєстрував у ВР проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України до НАТО та Європейського Союзу.

"Сьогодні президент України зареєстрував зміни до Конституції України щодо закріплення європейського, євроатлантичного напряму розвитку України", - повідомила вона на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, депутатських груп і комітетів Верховної Ради в понеділок.

І.Луценко пояснила, що буде внесено зміни до статей 85, 102, 116 Конституції, якими передбачено відповідальність Верховної Ради, президента та Кабінету Міністрів України щодо закріплення європейського та євроатлантичного напрямів.

Крім того, за словами І.Луценко, буде внесено зміни до преамбули Основного закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА