19:40 03.09.2018

Зміни до Конституції України щодо закріплення курсу на вступ до НАТО є тестом справжньої прозахідності політиків

2 хв читати
Зміни до Конституції України щодо закріплення курсу на вступ до НАТО є тестом справжньої прозахідності політиків

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", голова постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз заявила, що ініціатива лідера фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко про підписання меморандуму щодо закріплення євроатлантичного курсу України, є спробою зірвати євроатлантичну інтеграцію Української держави.

"Меморандум між лідерами фракцій про закріплення євроатлантичного курсу України - це гібридна акція з нівелювання більш ефективного механізму зовнішньополітичного запобіжника від реваншизму у 2019 році. Хоча, реакція й відповідна пропозиція є прогнозованими, особливо з огляду на нещодавнє скандальне інтерв‘ю в Independent. Меморандум Україна вже підписувала в Будапешті. Згідно з ним, Росія зобов’язувалась гарантувати нашій державі безпеку. Ціна цього меморандуму стала очевидною в 2014 році. Переконана, що нам пропонують чергові "граблі": підписати папірець, що не матиме жодної юридичної сили", - зазначила І.Фріз на своїй сторінці у Facebook.

Нардеп заявила, що зміни до Конституції щодо закріплення курсу на вступ України в НАТО, які ініціює президент, є тестом справжньої прозахідності політиків України: "Ця модель (закріплення в Конституції) не є винахідом України. Це модель, зокрема, реалізована в Лієтуві (Литовській песпубліці), і її переваги ми неодноразово обговорювали з головою Конституційного Суду цієї держави-партнера".

Саме тому, наголошує І.Фріз, будь-які пропозиції, які пропонують незрозумілі, декларативні, порожні та сумнівні альтернативи змінам Основного закону держави, де-факто є повторенням ситуації 2008 року - саботаж отримання ПДЧ і зрив вступу до НАТО, яке призвело до агресії 2014 року.

"Такі маніпуляції важко розцінювати інакше, ніж грою на користь Кремля. Отже, як голова постійної делегації України в ПА НАТО, я вважаю зрадою інтересів України будь-які спроби підміни дієвого механізму зовнішньополітичних стримок та противаг реваншизму", - написала І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА