20:30 03.09.2018

Зміни до Конституції щодо євроатлантичного курсу України мають об'єднати ВР

2 хв читати
Зміни до Конституції щодо євроатлантичного курсу України мають об'єднати ВР

Зміни до Конституції країни щодо євроатлантичного курсу України, які ініціює президент України Петро Порошенко, мають об'єднати зал Верховної Ради, заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко перед початком засідання фракції.

Як повідомляє в понеділок увечері прес-служба "БПП", при цьому С.Березенко повідомив, що на зустрічі з керівниками фракцій президент України як ініціатор обговорить зміни до Основного закону.

"Така зустріч президента з головами фракцій скоро станеться. Треба почути міркування, що вони думають про такі зміни до Конституції, про вступ до Європейського Союзу та НАТО. Обов'язок усіх гілок влади в преамбулі зазначити стратегію розвитку держави - шлях на вступ до ЄС. Це робиться, щоб захистити державу від розвороту країни від європейського вектора руху за результатами виборів 2019 року", - сказав депутат.

Він також додав, що є дві сесії Верховної Ради, які проходитимуть до виборів 2019 року, і можна проголосувати за всі зміни, зокрема рішення Конституційного суду.

"Одностайність у цьому процесі не дозволить його затягнути, а дасть змогу суспільству висловити чітку позицію Верховної Ради щодо вектора руху нашої держави. Наша позиція - ЄС і НАТО", - додав парламентарій.

Крім того, він розповів, які питання на цьому тижні фракція "БПП" вимагає розглянути в парламенті.

"Ми вимагаємо: давайте припинимо "театр абсурду", і поставимо на розгляд оновлення членів ЦВК. Наступне питання - Національне бюро фінансової безпеки, податок на виведений капітал і питання забезпечення інвестицій в Україну. Також зміни до статуту ЗСУ з офіційним привітанням наших військовослужбовців "Слава Україна. Героям слава!". Якщо така ініціатива не об'єднає парламент, то цього парламенту нічого робити", - зазначив С.Березенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА