19:38 04.09.2018

Профільний комітет має намір добитися ухвалення нового закону про ОСАЦВ на цій сесії

2 хв читати
Профільний комітет має намір добитися ухвалення нового закону про ОСАЦВ на цій сесії

Ухвалення нової редакції закону "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" (ОСАЦВ, №3670-д) на дев’ятій сесії поточного скликання Верховної Ради, що відкрилася у вівторок, є одним з основних пріоритетів парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, заявив в. о. голови комітету Михайло Довбенко.

"Чинний закон був ухвалений у 2005 році. Ми розробили новий базовий законопроект. Збільшуватимемо суми виплат", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Рада".

М.Довбенко уточнив, що йдеться і про збільшення виплат за шкоду здоров'ю, і за пошкоджене майно.

Він зазначив, що під час розроблення нової редакції використовувався комплексний підхід.

Керівник комітету додав, що ухвалення цього документа закріпить і дасть змогу активніше впроваджувати сучасні електронні технології, зокрема договори в електронній формі.

Як повідомлялося, законопроект №3670-д був зареєстрований у Верховній Раді 12 лютого 2018 року, включений до порядку денного 8-ї сесії 20 березня.

Документ передбачає впровадження системи прямого відшкодування збитків після затвердження загальними зборами членів МТСБУ, ширше застосування електронних технологій під час укладення договорів, удосконалення державного нагляду за додержанням страховиками законодавства і МТСБУ під час виконання гарантійної та інформаційної функцій.

Намічено також надати МТСБУ право здійснювати виплати за збанкрутілого страховика з моменту початку виведення його з ринку, підвищити відповідальність страховиків за прострочення виплати страхового відшкодування з їхньої вини шляхом введення додаткового штрафу. При цьому врегульовано механізм компенсації страховиком витрат особам, відповідальність яких застрахована.

Законопроект також пропонує у рамках імплементації вимог Євродирективи створення єдиного інформаційного центру, до якого може звернутися будь-яка особа (незалежно від того, в якій страховій компанії вона застрахована) для отримання консультації та інформації, надавши такі права і функції МТСБУ як саморегулівній організації учасників ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА