12:49 05.09.2018

У "Нашому краї" закликають Кабмін звільнити керівництво "Нафтогазу" за підривання енергобезпеки країни

2 хв читати
У "Нашому краї" закликають Кабмін звільнити керівництво "Нафтогазу" за підривання енергобезпеки країни

Партія "Наш край" закликає Кабінет Міністрів України звільнити керівництво НАК "Нафтогаз України" за зрив урядової програми розвитку газодобування та підривання енергетичної безпеки держави, а НАБУ - ініціювати кримінальну відповідальність чиновників.

"Станом на липень борг "Нафтогазу України" перед державним підприємством "Укргазвидобування" сягнув 24 млрд грн. Це при тому, що план видобутку 20 млрд куб. м газу на рік за останні два роки не зрушився з місця. Керівництво "Нафтогазу" має бути звільнене за зрив урядової програми розвитку газовидобування та підривання енергетичної безпеки держави. Гадаю, НАБУ може їх "преміювати" у розмірі щонайменше десяти років позбавлення волі", - зазначив народний депутат від цієї партії Сергій Шахов, повідомляє прес-служба "Нашого краю".

За його словами, НАК "Нафтогаз України" і Міністерство енергетики та вугільної промисловості України умисно недофінансовують газодобувну галузь, внаслідок чого блокуються перспективи збільшення видобутку стратегічного палива.

Депутат нагадав, що саме НАК "Нафтогаз України" вимагав збільшення ціни на газ для українців.

"Чиновники пояснювали цей крок необхідністю вкладати кошти у газовидобування. При цьому керівництво "Нафтогазу України" виписує собі мільярдні премії, купує броньовані лімузини, елітні планшетні комп'ютери по 41 тис. грн, іграшки у вигляді фітнес-браслетів. А тим часом буровики ремонтують бурові вишки, купуючи запчастини зі своєї зарплати", - пояснив С.Шахов.

Він зазначив, що "заморожування" українського видобутку вигідне керівництву "Нафтогазу України" і газотрейдерам, що продають імпортне паливо в Україні. "Нафтогаз України", не поворушивши пальцем й нічого не вкладаючи, отримує дешевий український газ, який продає за максимальними "ринковими" цінами. Газотрейдери вигідно продають завезене в Україну імпортне паливо. Виходить, усі в плюсах, окрім простих українців та держави, яка із занепадом газовидобування втрачає енергетичну незалежність", - резюмував С.Шахов.

У партії нагадали, що згідно з урядовою програмою розвитку газовидобування, Україна має збільшити видобуток блакитного палива з 14 млрд до 20 млрд куб. м на рік до 2020 року. Водночас за останні два роки обсяг видобутку газу АТ "Укргазвидобування" не зріс. Згідно з фінзвітністю "Нафтогазу України" за 2017 рік, НАК недоплатила АТ "Укргазвидобування" 21,8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА