15:56 05.09.2018

Київ заявляє про посилення практики репресій і залякування громадян України в окупованому Росією Криму

1 хв читати
Київ заявляє про посилення практики репресій і залякування громадян України в окупованому Росією Криму

 Міністерство закордонних справ України висловлює рішучіший протест у зв'язку із незаконними обшуками будинків і затриманнями громадян України Зареми Куламетової, Ріанни Куламетової, Зеккія Куламетова і Марлена Мустафаєва в окупованому Росією Криму.

Як повідомляє в середу прес-служба МЗС України, приводом для обшуків було використано поширення в соціальних мережах символіки організації "Хізб ут-Тахрір" у 2014 році.

У підсумку, 4 вересня Зеккія Куламетова та Марлен Мустафаєва заарештували на 15 і 12 діб відповідно, а Заремі та Ріанні Куламетовій було призначено штраф

"Поряд із юридичної ницістю таких рішень окупаційних" судів", звертаємо увагу міжнародного співтовариства на подальше посилення практики репресій і залякування громадян України, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях", - зазначено в коментарі українського зовнішньополітичного відомства.

Київ закликає міжнародну спільноту посилити тиск на державу-агресора для припинення Росією порушень прав людини в окупованому Криму та звільненні незаконно утримуваних громадян України.

"Вимагаємо від Російської Федерації як окупаційної влади відмовитися від дискримінації та репресій проти громадян України. Марлен Мустафаєв і Зеккій Куламетов, а також усі інші незаконно утримувані Росією громадяни України мають бути негайно звільнені", - зазначено в коментарі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА