21:22 05.09.2018

Україна солідарна з Великою Британією щодо розслідування "справи Скрипалів"

1 хв читати
Україна солідарна з Великою Британією щодо розслідування "справи Скрипалів"

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підкреслив солідарність України з Великою Британією у "справі Скрипалів".

"Розслідування справи Скрипалів виявило те, що і мало виявити. Ми завжди були солідарні з нашими британськими друзями і партнерами у протидії гібридним методам Росії і будемо підтримувати їхню боротьбу і далі!" - написав П.Клімкін на сторінці в Твіттері.

Як повідомлялося, колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в важкому стані в британському місті Солсбері на початку березня.12 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила в парламенті, що вони були отруєні нервовопаралітичною речовиною із серії «Новічок» (А -234), розробленим в Росії. У Москві відкинули ці обвинувачення, нагадавши, що всю хімічну зброю РФ знищила в 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

5 вересня британська поліція назвала імена двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова, які обвинувачуються в змові з метою вбивства екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері. На думку британських слідчих, ці імена є псевдонімами.

Виступаючи в середу в парламенті, Т.Мей заявила, що розслідування отруєння Скрипалів вказало на те, що люди, на яких лежить відповідальність за злочин, є "співробітниками російської військової розвідки, також відомої як ГРУ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА