20:56 06.09.2018

США ввели санкції проти програміста з КНДР, підозрюваного в причетності до атаки WannaCry і крадіжці з ЦБ Бангладеш

2 хв читати
США ввели санкції проти програміста з КНДР, підозрюваного в причетності до атаки WannaCry і крадіжці з ЦБ Бангладеш

Мінфін США вніс до санкційних списків компанію і фізичну особу, які, за твердженнями американської сторони, пов'язані з кібератаками, ініційованими північнокорейською владою, повідомляє в четвер міністерство.

Під санкції потрапив програміст з КНДР Пак Чин Хек, зазначає Мінфін США. Також під санкції США потрапила північнокорейська компанія Chosun Expo Joint Venture, на яку працював програміст.

"Пак Чин Хек входить до злочинного співтовариства, відповідального за здійснення, в тому числі незаконного переказу $ 81 млн з Центрального банку Бангладеш в лютому 2016 року, за вірус-вимагач, використаний під час кібератаки WannaCry 2.0 в травні 2017 року, а також за кібератаку в листопаді 2014 року на Sony Pictures Entertainment", - йдеться в повідомленні Мінфіну США.

Проти Пак Чин Хека висунув обвинувачення Мін'юст США. Згідно з його версією, програміст причетний до хакерської атаки на Sony Pictures Entertainment, атаці вірусу WannaСry і в хакерській атаці на ЦБ Бангладеш, відзначає агентство "Ассошіейтед прес".

У великій кібератаці на центральний банк Бангладеш у 2016 році і на сервери компанії Sony Pictures Entertainment в 2014 році влада США підозрює хакерське угруповання з КНДР Lazarus.

Унаслідок атаки на Sony хакери виклали в мережу фільми, які ще не вийшли в прокат, а також особисту переписку керівництва компанії.

Під час кібератаки на ЦБ Бангладеш хакери вкрали з рахунків регулятора $ 81 млн, перевівши кошти в Шрі-Ланку і Філіппіни.

У травні 2017 року вірус WannaСry вразив сотні тисяч комп'ютерів у всьому світі, Вашингтон також обвинуватив у його розповсюдженні Північну Корею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА