12:18 07.09.2018

"Наш край" передав Кабміну понад мільйон підписів українців проти подорожчання газу

2 хв читати
"Наш край" передав Кабміну понад мільйон підписів українців проти подорожчання газу

Представники партії "Наш край" передали Кабінету Міністрів вимогу понад мільйона українців не підвищувати ціну на газ.

"Ми зібрали понад 1 млн підписів громадян, які вимагають від влади не підвищувати ціну на українське блакитне паливо! Одну з цих коробок я передам сьогодні прем'єр-міністрові Володимиру Гройсману під час години запитань до уряду", - повідомив на брифінгу у Верховній Раді депутат від цієї партії Сергій Шахов, повідомляє прес-служба "Нашого краю".

Співголова партії Олександр Мазурчак пояснив, чому Україна може не лише утримати нинішню ціну на газ, а й знизити її.

"В Україні видобувають 20,5 млрд куб. м газу на рік за потреби населення і ЖКГ у 17 млрд. Собівартість видобутку держпідприємством "Укргазвидобування" 1 тис. кубометрів газу минулого року становила 1033 грн. Населенню газ продавали за формулою "Дюссельдорф+" по 6957 грн. Чому український газ продають українцям за ціною імпортного, якщо згідно з Конституцією всі поклади належать народу?", - ставить питання О.Мазурчак.

Член політради "Нашого краю", народний депутат Олег Недава додав, що запаси українського газу дають змогу навіть наростити видобуток, але керівництво НАК "Нафтогаз України" провалює урядову програму розвитку газовидобування.

"Більшу частину прибутку "Укргазвидобування" забрав собі "Нафтогаз України". За два роки сумарна заборгованість "Нафтогазу України" перед "Укргазвидобування" зросла з 1 млрд грн до 24 млрд грн. Видобуток потребує інвестицій, а не мільярдних боргів", - зазначив О.Недава.

Учасники брифінгу закликали уряд врахувати позицію українців щодо подорожчання газу і вжити невідкладних заходів. Зокрема, вони зазначили, що слід запобігти "перекладанню мільярдних боргів олігархів на простих громадян, знизити ціну на газ, оновити керівництво "Нафтогазу України" та зайнятися реальними проблемами української видобувної та енергетичної галузей".

У партії нагадали, що збір підписів проти підвищення ціни на газ тривав із липня 2018 року. Підписи збирали в усіх областях України, а також в Інтернеті. Для координації роботи активістів і прибічників працювала телефонна гаряча лінія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА