08:45 09.09.2018

Джонсон порівняв позицію Мей щодо Brexit з "паском смертника" для Британії

2 хв читати

Колишній глава МЗС Британії Борис Джонсон, який залишив уряд країни через розбіжності з прем'єром Терезою Мей щодо Brexit, розкритикував її позицію стосовно виходу країни з Євросоюзу. Свою думку він виклав у статті для Daily Mail. 

У статті колишній глава МЗС засуджує "слабкий" підхід Мей до переговорів з Brexit, "жалюгідний" "план Чекерс" (названий так на честь міста, де план виходу з ЄС був затверджений урядом) і "напівмазохістські" відносини уряду та Євросоюзу.

"Ми відкрилися для нескінченного політичного шантажу, - написав Джонсон. - Ми обернули пояс смертника навколо британської конституції і передали детонатор (учаснику переговорів від ЄС) Мішелю Барньє".

Він перерахував умови, на яких Британія залишає блок. "Поки що на кожному рівні переговорів Брюссель отримує те, чого хоче. Ми погодилися з термінами Євросоюзу, погодилися віддати їм £ 39 млрд, нічого не отримавши натомість", - продовжив свою критику колишній глава МЗС. Він зазначив, що нинішній "план Чекерс" передбачає, що Британія "погодиться прийняти їх правила - назавжди".

Daily Mail називає статтю Джонсона "прокладкою шляху" для претензій на крісло прем'єра. Заступник Лейбористської партії і член парламенту Том Вотсон написав на своєму сайті, що, за його відомостями, Борис Джонсон збирається виступити з публічною заявою про свої прем'єрські амбіції найближчим часом. За інформацією Вотсона, колишній глава МЗС має намір провести вотум недовіри до Терези Мей в британському парламенті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА