07:30 11.09.2018

Клімкін в Канаді обговорив питання економічного співробітництва і допомогу в боротьбі з російською збройною агресією

2 хв читати
Клімкін в Канаді обговорив питання економічного співробітництва і допомогу в боротьбі з російською збройною агресією

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відвідав Канаду, де зустрівся з урядом країни і українською діаспорою і обговорив питання економічного співробітництва і допомоги в боротьбі з російською збройною агресією, повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"У рамках робочого візиту в Канаду Міністр закордонних справ України Павло Клімкін взяв участь в урочистій церемонії підняття Державного прапора України перед парламентом Альберти, і провів робочі зустрічі з Міністром науки і спорту Канади Кірсті Данкан, Лейтенант-губернатором провінції Лоїс Мітчелл, прем'єром провінції Альберта Рейчел Нотлі, і мером Едмонтона Доном Айвсоном", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук ввечері в понеділок.

В інформації підкреслюється, що однією з пріоритетних тем під час зустрічей було обговорення перспектив економічного співробітництва та пожвавлення контактів між Альбертою і українськими підприємствами, особливо в контексті Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

П.Клімкін також провів окрему зустріч з лідером Об'єднаної консервативної партії провінції Альберта Джейсоном Кенні, який в 2015 році обіймав посаду міністра оборони Канади і відповідав за початок канадської військової тренувальної місії UNFIER, а також напрямки військової допомоги Україні.

Також міністр закордонних справ України провів змістовну розмову з лідерами українських громадських організацій Західної Канади (представники від Конгресу українців Канади в провінціях Альберта, Саскачеван, Британська Колумбія). Під час зустрічі обговорювалися питання консолідації канадської підтримки України в боротьбі з російською збройною агресією.

Серед іншого міністр відвідав один з найбільших українських історико-культурних комплексів Північної Америки Ukrainian Cultural Heritage Village.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА