20:28 11.09.2018

Вашингтон продовжить підтримувати Київ у боротьбі за право мати єдину Українську автокефальну православну церкву

2 хв читати
Вашингтон продовжить підтримувати Київ у боротьбі за право мати єдину Українську автокефальну православну церкву

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з послом США з особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюелем Браунбеком (Samuel Dale "Sam" Brownback) обговорив ситуацію з порушеннями прав і свобод людей на окупованому Донбасі та в Криму, а також кроки щодо створення Української автокефальної православної церкви.

"Президент Порошенко ознайомив посла Браунбека з кроками, що здійснюються на шляху створення Української автокефальної православної церкви. Президент подякував американській стороні за активну підтримку України в цьому процесі. У свою чергу посол Браунбек запевнив, що Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну у боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності та праві мати єдину Українську автокефальну православну церкву", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок увечері прес-службою глави Української держави.

П.Порошенко наголосив, що релігійна свобода є невід'ємною частиною української ідентичності. "Ми пишаємося, що маємо достойний стан релігійної свободи в Україні, який гарантований Конституцією України та законом України про свободу совісті і релігійні організації, а також традиційно високим рівнем толерантності, яка панує в українському суспільстві", - зазначив він.

Президент привернув увагу посла до численних свідчень порушень прав і свобод людини, зокрема релігійної свободи, на окупованих Росією українських територіях.

"Співрозмовники наголосили на необхідності жорсткої відповіді на системні переслідування в окупованому Донбасі та Криму українських вірян Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, представників інших віросповідань", - йдеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА