08:33 12.09.2018

Співпраця ЄС та США спирається на загальне бачення світу

2 хв читати
Співпраця ЄС та США спирається на загальне бачення світу

Європейський союз і США є і залишаються природними партнерами, природними друзями, незважаючи на розбіжності, які у Євросоюзу можуть бути з американською адміністрацією, заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

"Наша співпраця міцна, тому що ми поділяємо одні й ті самі цілі і одні і ті самі інтереси, я б сказала, одне і те ж бачення світу", - відзначила високий представник ЄС із закордонних справ, виступаючи у вівторок на пленарній сесії Європейського парламенту в Страсбурзі.

За її словами, ЄС тісно співпрацює з адміністрацією США з широкого кола міжнародних питань - від Західних Балкан до Північної Кореї, від України до Афганістану, і цей список можна було б продовжувати.

"Ми щодня працюємо разом з боротьби з тероризмом, і наша співпраця в НАТО тісніша, ніж будь-коли", - констатувала Ф.Могеріні. Вона додала, що йде спільна робота над широким колом питань: від кібербезпеки до морської безпеки.

"Персонал в США і ЄС, в тому числі військовий, сьогодні працює спільно як ніколи раніше", - вважає глава європейської дипломатії.

"Я також бачу можливість знайти нову синергію в нашій енергетичній політиці, особливо після нашої недавньої енергетичної ради спільно з США в Брюсселі в липні - в ті ж дні, до речі, коли відбувся саміт НАТО. І Європа, і Сполучені Штати виявляють явний інтерес до диверсифікації нашого енергопостачання. І це лише одне з багатьох питань, щодо яких наші інтереси сходяться", - продовжила високий представник ЄС.

На її думку, іншою такою сферою спільних інтересів є торгівля, особливо з Китаєм, і реформа СОТ. Розбіжності на цьому напрямку "можуть завдати шкоди, як інтересам США, так і Європи".

"Але, діючи спільно, ми можемо набагато ефективніше просувати більш справедливу і чесну міжнародну торгівлю", - вважає Ф.Могеріні.

"Дозвольте мені чітко заявити наступне: ми будемо завжди прагнути до співпраці зі Сполученими Штатами з торгівлі, як і за всіма іншими розділами. У той же час ми показали, що готові захистити наші інтереси, коли США обрали інший підхід (до взаємодії з Європою - ІФ) ", - зазначила глава дипломатії ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА