14:02 12.09.2018

Рішення ВС РФ щодо Сущенка відкриває шлях до його помилування, але на практиці все залежить лише від Путіна

2 хв читати
Рішення ВС РФ щодо Сущенка відкриває шлях до його помилування, але на практиці все залежить лише від Путіна

Визнання Верховним судом (ВС) Росії законним вирок українському журналісту Роману Сущенку було прогнозованим і в теорії відкриває шлях до процедури його помилування, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник гуманітарної групи на переговорах у Мінську Ірина Геращенко.

 

"Верховне псевдосудилище над Романом Сущенком пройшло без несподіванок. Кремль залишив чинним сфабрикований вирок за сфабрикованою справою... Україна ніколи не визнає цей нікчемний вирок і докладатиме всіх зусиль, щоб витягти Романа, Олега, інших бранців Кремля з російських в'язниць. Теоретично - остаточний вирок відкриває шлях до процедури помилування та передачі Романа. На практиці - все залежить лише від волі Путіна", - напаісала І.Геращенко в середу вдень на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

При цьому вона зазначила, що влітку українському омбудсмену Людмилі Денисовій московський суд двічі відмовив у побаченні з Р.Сущенком за надуманими підставами - що справа оскаржується в суді вищої інстанції і тому ніякі побачення неможливі: "Цікаво, що наразі придумають потомки КДБістів, щоб не допустити до Романа та інших полонених Кремля уповноваженого з прав людини".

Як повідомлялося, Р.Сущенка Мосміськсуд визнав винним у шпигунстві (ст. 276 КК РФ) і засудив до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Слухання у справі, як у суді першої інстанції, так і апеляційному, відбувалися у закритому режимі, оскільки матеріали розслідування мають гриф "цілком таємно".

За даними Центру громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ РФ, Р.Сущенко, як кадровий співробітник Головного управління розвідки Міноборони України, "цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

Своєї вини Р.Сущенко категорично не визнає. Як заявляв захисник українця Марк Фейгін, його довіритель працював власним кореспондентом агентства "Укрінформ" у Парижі, а до Росії приїхав із приватним візитом, щоб зустрітися з родичами.

12 вересня 2018 року Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку, засудженому російським судом на 12 років колонії суворого режиму за шпигунство. "Вирок Московського міського суду від 4 липня 2018 залишити без змін, апеляційні скарги - без задоволення", - йдеться в рішенні апеляційної колегії ЗС РФ. Отже, вирок набув законної чинності та підлягає виконанню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА