19:22 12.09.2018

Європарламент підтримав проект реформи авторського права

2 хв читати
Європарламент підтримав проект реформи авторського права

Європейський парламент в середу на голосуванні підтримав проект директиви, яка реформує авторське право в інтернеті. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в твіттері Європарламенту.

"Члени ЄП проголосували на користь початку переговорів з країнами-членами щодо оновлення законів у сфері авторського права в сфері цифрових технологій", - повідомляє Європарламент.

На користь реформи висловилися 438 членів парламенту, 226 були проти, а 39 утрималися.

"Ми вітаємо сьогоднішнє голосування в Європейському парламенті. Це сильний і позитивний сигнал, а також - необхідний крок із досягнення нашої спільної мети з модернізації авторських прав в Європейському союзі", - заявили заступник голови Єврокомісії, відповідальний за єдиний цифровий ринок, Андрус Ансіп і член Єврокомісії з цифрового суспільства Марія Габріель.

У ЄК також висловили надію на те, що директива після подальших узгоджень буде схвалена до кінця 2018 року.

Голосування в середу проходило за пропозиціями, які були відкинуті членами Європарламенту в липні і до яких пізніше внесли правки.

На сайті Європарламенту йдеться, що вжиті заходи зобов'яжуть технічних гігантів типу YouTube, Facebook і Google News ділитися своєю виручкою з музикантами, виконавцями, авторами і журналістами.

Плата за авторське право, зазначає Європарламент, буде також стосуватися і так званих сніпеттів (фрагментів вихідного тексту), розміщених на онлайн-платформах. Від виплат з метою підтримки стартапів будуть звільнені малі інтернет-платформи.

У той же час, під обмеження не потраплять гіперпосилання, від авторського права звільнять і тести, що викладаються на некомерційних сайтах і енциклопедіях, таких як Wikipedia.

Реформи авторського права побоювалися як технологічні компанії, так і онлайн-активісти, деякі з яких вважали, що обмеження авторського права можуть торкнутися мемів і інтернет-картинок.

Нині Європарламент де-факто схвалив лише свою позицію для переговорів. Тепер члени Європарламенту можуть почати переговори з Європейською Радою, члени якої вже виробили спільну позицію з даного питання в травні.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА