14:41 13.09.2018

Климпуш-Цинцадзе про уповноваженого Угорщини "щодо Закарпаття": Для нас важлива не лише назва посади, а й комплекс повноважень

2 хв читати
Климпуш-Цинцадзе про уповноваженого Угорщини "щодо Закарпаття": Для нас важлива не лише назва посади, а й комплекс повноважень

 Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що для України важлива не лише назва посади угорського уповноваженого "щодо Закарпаття", а й комплекс його повноважень.

"Я рада, що були сигнали щодо того, що нас почули. Поки що не бачила перейменованої посади цього представника. Хотіла б звернути увагу на те, що для нас важлива не лише назва посади, а й той комплекс повноважень, який для неї передбачено", - сказала вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" після брифінгу за результатами засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України в четвер у Києві.

І.Клімпуш-Цинцадзе наголосила, що Україна чітко формулює перед собою завдання, відстоює свій національний і державний інтерес, зокрема інтереси національних меншин.

"Будемо зі свого боку і з Угорщиною, і з усіма країнами-членами Альянсу, для того, щоб доводити свою позицію. І ми маємо розуміння наших аргументів і позицій із боку інших країн Альянсу", - додала вона, відповідаючи на запитання про подальші дії в контексті блокування Угорщиною зближення України та НАТО.

Водночас віце-прем'єр наголосила, що Україна дотримуватиметься своїх зобов'язань, зокрема, щодо імплементації мовних норм закону "Про освіту".

Як повідомлялося, 31 серпня міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що розмовляв зі своїм угорським колегою Петером Сіярто, за підсумками бесіди угорська сторона має змінити назву свого уповноваженого "щодо Закарпаття".

На початку серпня заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар агентству заявив, що Київ може закликати міжнародних партнерів утрутитися в ситуацію з рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області, і не виключає заборони на в'їзд Іштвану Грежі, який обіймає цю посаду, якщо Будапешт не змінить назву посади та не надасть пояснень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА