17:44 13.09.2018

Клімкін: "Опоблок" знову чітко засвітився як сила, яка сприймає інтереси України на московський лад

3 хв читати
Клімкін: "Опоблок" знову чітко засвітився як сила, яка сприймає інтереси України на московський лад

 Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував заклик партії "Опозиційний блок" про його відставку в зв'язку з висловлюванням про неможливість укласти контракт на поставку води до окупованого Росією Криму.

"Мабуть, я повинен подякувати партії "Опозиційний блок" за швидку реакцію на мою заяву про неможливість поставки з України води до окупованого Росією Криму. Ви, панове, ще раз чітко засвітилися як сила, яка інтереси України сприймає на московський лад", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер увечері.

Міністр нагадав, що "Опозиційний блок" звинувачує його в порушенні міжнародного права і геноциді.

"Що стосується "геноциду", то просто безсовісно нівелювати це дуже серйозне поняття, бездумно розпорошуючи ним наліво і направо. Безсовісно зокрема і щодо мільйонів жертв Голодомору, який радянська влада влаштувала на нашій землі", - висловив переконання глава МЗС.

Що ж стосується нібито порушення ним міжнародного права, то П.Клімкін порадив "зазирнути хоча б у "Google" (ключові слова: Гаазька конвенції), а у разі необхідності готовий надати вичерпні юридичні консультації".

"Справа в тому, що міжнародне право, на яке ви посилаєтесь, стверджує протилежне: всю відповідальність за ситуацію на окупованих територіях несе саме окупант. Це не Україна відрізала Крим від води, це зробила Росія, силою відрізавши Крим від України", - написав міністр.

Глава МЗС наголосив, що екологічна катастрофа в Армянську - це теж злочин, скоєний окупантами на чужій землі. Він також зазначив, що його прогноз, за яким Росія використовуватиме ситуацію в Армянську для того, щоб посилити тиск на Україну в питанні поставок води, цілком підтвердився. "Росія все-таки дуже передбачувана в своїй підлості!", - написав міністр закордонних справ.

"Шановні панове з "Опоблоку"! Якщо ви так хвилюєтеся за долю наших співвітчизників у Криму, то покличте Росію негайно припинити незаконну окупацію Криму, а також і Донбасу. Сподіваюся, ви ж маєте вплив на Москву. Або все навпаки - це Москва впливає на вас?", - підсумував П. Клімкін.

У своєму акаунті в соцмережі "Твіттер" П.Клімкін додав: "Опоблок має нарешті визначитися, до кого він опозиційний? До парламентської більшості або, може, до всієї України? І опозиційний він до російської окупації Криму і Донбасу?".

Раніше ЗМІ наводили слова глави МЗС П.Клімкіна про те, що Україна не підписуватиме контракт на поставку води до окупованого Криму, якщо в договорі буде вказана приналежність Криму Росії.

У зв'язку з цим 13 вересня партія "Опозиційний блок" оприлюднила заяву, в якій виступила за відставку П.Клімкіна у зв'язку з його висловлюваннями про неможливість укласти контракт на поставку води до окупованого Криму.

"За свої слова, що Крим треба залишити без води, міністр закордонних справ Клімкін має відповідати. Державного чиновника, який відкрито закликає порушити норми міжнародного права і зобов'язує обмежити кримчан у доступі до води, необхідно відправити у відставку і засудити за геноцид", - зазначено в заяві партії.

Політична сила також зажадала від української влади припинити блокування подання прісної води до Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА